no właśnie, co robił Starosta jak szkoła padał.Dyrektorem był człowiek który nie mógł poradzić sobie z samym sobą przecież to było widać. Za Pana Szulca dyrektorowania, to i szkoła miała renomę były dzieci i dbano o infrastrukturę, a teraz brud, brud.. Szkołą tętniłą życiem..Mechanizacja rolnictwa słynęla w całej Polsce, wielu absolwentów tej szkoły piastuje wysokie stanowiska, zmianą dyrektora zepsuła wszystko. Było studium. Niech włodarze wrócą do lat 60-70, szkoła miałą wszystkie maszyny, ziemię. A teraz się straszy. Przecież dawniej też wszyscy miejscowi nie chodzili do tej szkoły, ale większość to byli uczniowie z zewnątrz. Trzeba naprawić to co zepsuto . A może kolejny HOTELIK, będzie kasa. Możnaby zasięgnąć języka u mieszkańców co wiedzą o szkole i jak ją postrzegają. Bo myślę,że rodowici wolborznie nie dadzą zniszczyć szkoły.
Czemu zganiacie winę na obecnego dyrektora? Czy to jego jest wina że żyjemy teraz a nie w latach 60-70? Chodziłem do tej szkoły parę lat temu i chodź do niczego mi się nie przydała to mam miłe wspomnienia :)
Dyrektor zmienił się w czasie wakacji. Jeśli jest w dobrych układach ze starostwem niedługo przeczytamy, że szkoła funkcjonuje świetnie a technikum hodowli koni jest super.
Nie takie głupie: można by było na bazie tej szkoły stworzyć wydział rolnictwa i leśnictwa piotrkowskiej filii UJK
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!