A w Sylwestra też będą mieli wolne? Tylko za jaki dzień? Takiego wybraliście prezydenta to teraz macie. Morda w kubeł i nie narzekać. Kolejne święto, które pan prezydent ogłosi wolnym dla swoich pracowników to Walentynki. Ale one przypadają w sobotę. Normalnie ludzie pracują w sobotę ale urzędnicy będą sobie mogli tę sobotę 14.02.2015 odebrać w piątek 13-go. Ha ha ha
No tak,w Wigilie zwierzeta przemawiaja ludzkim głosem,a tu przy załatwianiu spraw urzędowych nagle można usłyszec...bee bee,muu muu.
To lepiej niech wolne będzie,bo jeszcze trzeba wydać na szczepienie na wścieklizne,jak co złe będzie,że się ludzie po korytarzu kręcą.
Jak się nie ma pojęcia o tym, na czym polega praca urzędnika to się wypisuje bzdury. Ja też jestem urzędnikiem, co prawda nie w magistracie, ale często nie mam kiedy zjeść śniadania Teraz panuje taka moda, że urzędników nazywa się darmozjadami, bo rzekomo tylko w firmach prywatnych się pracuje, a w urzędach to popija kawę i czyta gazety. Tacy urzędnicy też być może są, ale ja mam zupełnie inne doświadczenia. No, choćby obsługa zamówień publicznych w każdym urzędzie to jest koszmar, jak się zważy, jak skomplikowane są przepisy i procedury. Ale jak się nie ma pojęcia to się plecie bzdury! Jest natomiast inna sprawa: za dużo jest przepisów, za dużo procedur, za dużo robi się sprawozdań, analiz itp. i na skutek tego potrzeba za dużo urzędników, ale częściowo ta biurokracja przyszła z Brukseli i raczej lepiej nie będzie. Nie oznacza to jednak, że urzędnicy to darmozjady, nawet jeśli ich jest za dużo.
do urzędnika. W związku z tym co napisałeś należało by wyłonić z grona urzędników np. jeszcze tzw. "analizatorów". Już szef wszystkich urzędników z woj. łodzkiego W."Joker" Stępień i jego ludzie jakoś to składnie skomentują. Tak ,że być może twoja osoba "zapracowańcu" okaże sie zbędna. Proponuję się nie żalić...
Ano właśnie. Plebs jednak ma problemy w ocenie, co jest skutkiem, a co przyczyną.
Tak....Zrozumiałe... urzędnicy też przecież kiedyś muszą robić zakupy....w Focusie ...Kauflandzie ....Realu ...itp
Po głębszej analizie uważam, że jednak przesadziłem. Przepraszam wszystkich urzędników.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!