Fajnie, że poprzedniczkę oceniasz tak, jak na to zasługuje.
Za to w kwestii zadłużenia powinieneś rozumieć, że kredyt nie jest niczym złym. Przełóż swoje osobiste doświadczenia na grunt gminny.
Jako kandydat na burmistrza powinieneś też wiedzieć, że unijne dotacje można pozyskać tylko z pokaźnym wkładem własnym. To jest paskudny mechanizm, bo jak chcesz skorzystać, to z reguły musisz zaciągnąć kredyt. Ten mechanizm za parę lat udusi sporo polskich samorządów, ale to kwestia na inną dyskusję.
I żeby nie było pustego kłapania jęzorami - podaj aktualne wskaźniki zadłużenia gminy Sulejów. I odnieś je do obowiązujących regulacji prawnych. To jako kandydat na burmistrza też powinieneś wiedzieć.
Luzik ty masz jakąś obsesje na punkcie swojego burmistrza skoro w każdym krytycznym głosie widzisz jego kontrkandydata. LUZIK TY SIĘ MOŻE ZAKOCHAŁEŚ ??
Ale w sumie to mi schlebia, że jestem niby jakimś kandydatem.Luzik wyluzuj.
cytat="Bil"]nie jestem w żadnej partii, grupie czy innej komitywie[/cytat]
Patrz, to jest nas już dwóch!
No nie macie, to oni mają. A ja też nigdzie nie należę i pisałem o tym - zwłaszcza do ciebie - już wiele razy. Bądź konsekwentny.
Dotychczas zakochiwałem się tylko w młodszych od siebie, o inteligentnym wyrazie twarzy, no i - niestety - musiały mieć cycki. A tu ...
Nie prowadzimy działalności gospodarczej, nie pracujemy na majątku gminy, w nikogo się nie "wcielam" na forum - na wszystkie pytania odpowiem pocztą: sulej@op.pl
Ale za pieniądze publiczne jest wydawany Sulej, czy to nie to samo ? Korzystanie z majątku publicznego czy z pieniędzy publicznych czy to nie to samo ?
Tu się zgadzam. Pani Redaktor Naczelna i Pani Prezes w jednym FAKTURY za druk Suleja na kogo były wystawiane i z jakich środków. To przecież proste do sprawdzenia.W mojej ocenie kłania się tu art. 252 ustawy o finansach publicznych i z punktu 4 tego art. jasno wynika, że dotacje nienależne podlegają zwrotowi wraz z odsetkami.
Czy lokal przy Rynek 1 gdzie zarejestrowane jest Towarzystwo Przyjaciół Sulejowa jest gminy czy prywatny ? Bo to ogromna różnica. Jeżeli lokal gminny, a jakieś stowarzyszenie nie płaci za wynajem to jest już to dotacja publiczna, a stowarzyszenie zwykłe takiej dotacji przyjąć nie może.
Uf luzik odetchnąłem z ulgą bo już myślałem, że ty jesteś kochający inaczej, a Ty jesteś normalny chłop. Szkoda tylko, że poglądy na temat tego co się dzieje w naszej wegetującej gminie masz takie trochę zwichrowane.
A Leśną w Uszczynie budują od trzech kadencji, obiecują przed wyborami i nic. Pora na zmiany "na Koneckiej"
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!