Szkoda tylko, że szkoła nie może chodzić na zawody.
Brak sali wystarczająco odbiera nam możliwość z korzystania w pełni z zajęć wychowania fizycznego.
No popatrz - a ja zawsze myślałem, że ten zapach to od konserwacji tych drewnianych schodów.
Najlepszy wychowawca jakiego miałem to pan Krawiec a dyrektor Pokutycki.
Jak widać obiegowa nazwa "TPS" jest nadal używana choć od dawna w Piotrkowie nie istnieje HSO "Kara", HSG "Hortensja", HSG "Feniks"(w takiej formie jak dawniej), S-pnia Pracy "Szkło". Nie istnieje też Fabryka Maszyn Szklarskich "Vitroma". Dla edukowania kadr dla tych tych przedsiębiorstw przekształcono w 1954 roku istniejące w Piotrkowie Technikum Mechaniczno - Elektryczne na Technikum Przemysłu Szklarskiego. Z wielkiego centrum produkcji szkła w Polsce nic nie zostało, a nazwa jak widać ma się dobrze. No, bo co powiedzieć jak ktoś zapyta - do jakiej szkoły chodzisz? Formalnie trzeba by powiedzieć - do Technikum Mechaniczno - Elektrycznego w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 w Piotrkowie! Brrr! Może internauci wymyślą jakąś zgrabną, obiegową nazwę dla tej szacownej piotrkowskiej szkoły?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!