Czy może ja jestem obywatelem drugiej kategorii, bo pierwsze słyszę o tych popularnych aktorkach? Ale jest gorzej, bo ja nie znam też tego całego zespołu Bliss. Znam tylko tego statystę z tego teledysku, tego w tej ładnej czapeczce.
No aktorki to ja znam oby dwie są dość znane . Druga bardziej z tego że jej niedawny związek się rozpadł i również z tego że gra w M jak Miłość surową babkę.
i prezydent na rynek zawitał, hmm jako statysta chciał dorobić? wszak obcięto mu ostatnio pensję.
piona! Również nie znam nikogo z wymienionych;)
Ale na tym portalu wieje nudą. Gdzie podziali się Włostowic, 97-300, lola? Wtedy było zabawnie. Wracajcie !!!
Maria Niklińska (ur. 28 grudnia 1983 w Warszawie) – polska aktorka, córka dziennikarki Jolanty Fajkowskiej.
Kariera
Przez osiem lat prowadziła program TVP 5-10-15. W 2006 ukończyła Warszawską Akademię Teatralną. Studiowała też w Circle in the Square Theatre School w Nowym Jorku.
Jej debiut aktorski to rola Es-toch w Tajemnicy Sagali. Występowała w serialach: Klan (jako Agata Wilczyńska, dziewczyna Daniela Rossa), Pierwsza miłość (jako Jagoda Borawska, wychowawczyni w domu dziecka), Na dobre i na złe, Kryminalni. Jej debiutem filmowym była rola Żywii w "Starej baśni" Jerzego Hoffmana. Zagrała również Tosię w filmie Ja wam pokażę!.
Grała w spektaklu Imieniny w reż. Aleksandry Koniecznej w Teatrze Narodowym w Warszawie oraz spektaklu impresaryjnym Tiramisu. W spektaklu Hamlet 44 w reż. Pawła Passiniego, zrealizowanym dla uczczenia 64. rocznicy wybuchu powstania warszawskiego, zagrała Ofelię. W Ślubach panieńskich w reż. Jan Englerta w Teatrze Narodowym gra Anielę. W warszawskim Teatrze Ateneum występuje w spektaklu Odejścia Václava Havla w reż. Izabelli Cywińskiej. Od 14 lutego 2010 można ją oglądać w Teatrze Kamienica w spektaklu "Pamiętnik cnotliwego rozpustnika" w reż. Emiliana Kamińskiego.
Od 7 marca do 2 maja 2009 występowała w V edycji show Jak oni śpiewają?. Odpadła w 9. odcinku zajmując 7. miejsce na 14 możliwych. W TVP2 razem z Maciejem Wisławskim, polskim pilotem rajdowym, prowadzi program Łagodna na drodze, poświęcony motoryzacji i bezpieczeństwu na drogach. Od 5 września 2010 r. brała udział w XII edycji Tańca z Gwiazdami, jej partnerem był Tomasz Barański. Para odpadła w 9 odcinku 31. października 2010 roku, zajmując 6 miejsce. Jest reporterką w programie "Nowsze Mazowsze", realizowanym dla TVP Warszawa.
Filmografia[edytuj]
1996: Tajemnica Sagali - jako Estoch, reż. Jerzy Łukaszewicz
1997–2002, 2010–: Klan – jako Agata, reż. Paweł Karpiński, serial TVP1
1998: Ach, te okienka - jako Karolina, reż. Paweł Pitera, TVP1
1999: Na dobre i na złe - gościnnie jako Natalia, serial TVP2
2000: M jak Miłość - gościnnie jako koleżanka Kingi, serial TVP2
2003: Stara baśń – jako Żywia, reż. Jerzy Hoffman
2003-2004: Rodzinka - jako Sara, reż. Anna Hałasińska, serial TVP
2004-2008: Kryminalni - gościnnie jako Magda, reż. Piotr Wereśniak, serial TVN
2005: Rozdroże Cafe – jako Julka, reż. Leszek Wosiewicz
2006: Ja wam pokażę! – jako Tosia, reż. Denis Delić
2006: My Baby - jako Majka
2007: Oskarżeni. Śmierć sierżanta Karosa – jako Agata Syrokomla, reż. Stanisław Kuźnik, Scena Faktu Teatru Telewizji
2007: Pierwsza miłość – jako Jagoda, reż. Okił Khamidov, serial Polsat
2007: Jutro idziemy do kina – jako Basia, reż. Michał Kwieciński
2008: Czarny – jako Ola, reż. Dominik Matwiejczyk
2008: Londyńczycy – jako recepcjonistka Ivonne, serial TVP1
2009: Ojciec Mateusz - jako Maryna, serial TVP1
2009: Czas honoru - jako Irena Rutkowska, serial TVP2
2010: Ciacho - jako Magda, reż. Patryk Vega
2011: Hotel 52 - jako Ada Wójcik, reż. Grzegorz Kuczeriszka, serial Polsat
2011: Doręczyciel - jako Anna Wilk
2011: Prosto z nieba
Powiększyli grono aniołów.
Powrotu stamtąd już nie ma. To bilet w jedną stronę.
no to grała w samych mega hitach... i do tego większość to serialowe;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!