Płacimy podatki w każdym kupionym produkcie czy usłudze, płacimy podatek od nieruchomości + 100% inflacji na wszystko od czasów "pandemii". Kim są Ci radni którzy głosują za kolejną podwyżką, czy stoją po stronie mieszkańców? ....namawiam do bojkotu jakichkolwiek wyborów, one nic nie wnoszą a robią z ludzi wyłącznie idiotów.
W kampanii wyborczej nam obiecywaliście złote góry, a po wyborach chcecie wejść w buty poprzedniego prezydenta i administrować miastem z kieszeni nas mieszkańców. Pytam się gdzie są nowi inwestorzy tworzący nowe miejsca pracy? Stwarzajcie takie warunki aby nie były masowo likwidowane dotychczasowe punkty handlowe, usługowe, a wręcz przeciwnie aby powstawały nowe. Obsługa parkingów, odbiór odpadów komunalnych oddane (to pierwsze) firmie z innego miasta, (to drugie) kiedyś prowadziło przedsiębiorstwo komunalne podległe miastu. Takich przykładów na pewno jest więcej. Najlepiej jest usiąść na "stołku" i czekać aby mieszkańcy przynieśli pieniążki do kasy magistratu - rozdzielić je na to co starczy i po kłopocie. Żyć nie umierać. Teraz widać, że "drą łacha" z nas mieszkańców, będą mieli kasę na podwyżki dla siebie.
Gratuluję radnemu Maciołkowi oraz radnemu Winiarskiemu, którzy są nieustępliwi, merytoryczni, konkretni w swoich wypowiedziach, wątpliwościach i pytaniach do prezydenta (celowo napisane małą literą).
Jako mieszkaniec tego miasta dziękuję, że są tacy radni, którzy dbają o interes mieszkańców.
A puenta wypowiedzi prezydenta, że czytał komentarze, że jakaś pani napisała, że dla niej to 10 zl podwyżki a dla miasta miliony, jest po prostu żałosna.
Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz!?
Wybraliście marionetke z po to płaczcie i trzeba płacić za swoje bledy
sobie niczego odmawiać. Jeśli ci się czegoś zachciało, to śmiało tego chciej!
Najlepiej szukać pieniędzy w kieszeniach podatników,podatki od nieruchomości mamy prawie na najwyższym dopuszczalnym poziomie.Tyle,że Piotrków Trybunalski to nie Warszawa,w ten sposób raczej inwestorów nie przyciągniemy.Tak właśnie pracuje obecna władza,czyli "z sercem dla Piotrkowa". Niektórym radnym,też wiatr zawiał w oczy i zdanie w tej kwestii dość szybko zmienione.
Przynajmniej będą pieniążki na diety radnych i godne uposażenie lokalnej administracji, a mieszkańcy po prostu trochę przykręcą kaloryfery i zamiast 20 stopni zejdą do 18.
Oto wasi zbawcy, dbający o mieszkańców. Wybraliście Piotrkowianie.
Wedlug Prezydenta kwota nieznacznie wzrośnie dla mieszkańca a dla miasta to miliony...wszystko ok...jestem w stanie to zrozumieć..tylko bądźmy solidarni...my mamy płacić a Pan Prezydent rozdaje kasę na studia ( koszt kilkunastu tysięcy złotych) i tworzy stanowiska w urzędzie dla swoich znajomych...To moje pytanie brzmi: dlaczego ja mam za to płacić???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!