A ja przypominam służbom miasta o obowiązku zabezpieczenia chodników poprzez posypanie piachem lub solą. Zwracacie uwagę zwykłym mieszkańcom, a sami jesteście ciągle "zaskoczeni" zimą. Miasto niezabezpieczone!!! Ktoś powinien za to odpowiedzieć, skoro nam mieszkańcom potraficie za to wlepić mandat. Wstydźcie się!
Hipokryzja urzędnicza jest wprost kosmiczna. Z jednej strony urzędnicy każą dbać o środowisko i walczą z tzw smogiem, a z drugiej nawołują i sypią "rękami" podległych firm, jednocześnie zmuszając innych i zanieczyszczają środowisko naturalne solą, która spływa do ziemi i bardzo ją zanieczyszcza. I dotyczy to całej Polski i Europy. Paranoja i dwulicowość.
"właściciel posesji jest zobowiązany" ... http://demotywatory.pl/4820450/Kiedy-trzeba-odsniezyc-chodnik-Jest-moj
cytat:
Przy tej okazji służby miejskie przypominają o obowiązkach właścicieli i administratorów budynków.
Adres: https://www.epiotrkow.pl/news/W-Piotrkowie-tez-slisko...,30942
hmmmm, a sluzby miejskie wywiazuja sie ze swqoich obowiazkow i dbaja o drogi?
. ..to co było rano na drogach gm. to...Katastrofa co kilka metrów to samochód leżał w rowie ;nic ,a nic nie było sypane o pomste do nieba p. wójcie i p.sekretarzu
O ul. Dzielnej nasze dzielne służby jak zwykle zapomniały. Dziś przed godz. 6 było tam lodowisko, tak że ciężko się było zatrzymać na stopie na skrzyżowaniu z Al. Piłsudskiego.
Ale grunt, że mediateka będzie...
Dzis jak tylko wyszlam z domu poczulam lodowisko pod nogami.Wsiadlam do auta jadac nim bardzo wolno.Jadac z Zamkowej do Placu Czarnieckiego zamiast skrecic w prawo pojechalam prosto.Nie dalo sie zrobic nic.Auto sie toczylo.Wjechalam pod zakaz.Z przeciwka auto jechalo.Zachowanie zimnej krwi uratowalo mnie od stluczki z mojej winy.Wlaczylam awaryjne (tyle przyszlo mi do glowy).Kierowca z drugiego auta na szczescie jechal bardzo wolno,widzial co sie dziejeWycofalam.Na szczescie dojechalam do celu bezpiecznie. Kostka w placu Czarnieckiego dzis byla straszna,sliska,SOR i blacharze dziś mieli pewnie duzo pracy.I dostosowanie tu predkosci do warunkow nie mialo za wiele wspolnego. Znajome z pracy opowiadaly,ze auta nie mogly sie zatrzymac przed przejsciem dla pieszych przy Modrzewskiego.Uwazajcie na siebie i innych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!