Urzędujący prezydent Miasta Piotrkowa pan Chojniak nie przybył na ceremonię podpisania tej deklaracji, delegując do złożenia podpisu człowieka do specjalnych zadań - przewodniczącego rady miasta Błaszczyńskiego. I postąpił słusznie, albowiem chcąc zachować twarz, nie mógłby wywiązać się z realizacji punktu nr 2, który brzmi tak: "Uczyńmy wszystko, aby piotrkowianie poszli do wyborów. Im większa frekwencja, tym gorzej dla oszustów".
Jak pamiętamy, prezydent usilnie namawiał rok temu wyborców, aby ci nie brali udziału we wrześniowym referendum. Więc nie wzięli. A gdyby i w tym roku nie wzięli? Nie, tego prezydent by nie chciał!
Ale i tak swoim wdziękiem i czarem osobistym Aleksandra Rozpędek zdystansowała Kurczynę, Lorka, Pencinę, Żurowskiego i Brylskiego - razem wziętych.
Rozmawiam z jedną starszą panią."czy pójdzie Pani na wybory" -pada odpowiedź- " jak byłam u lekarza,to mój pan doktor dał mi już ulotkę, na jednej stronie jest Pan Doktor na drugiej Pan Prezydent"...........nawet mu ręka nie zadrży przy podpisywaniu listy- rozumiem przyzwyczajeni do podpisów, ale żeby manipulować starszymi schorowanymi osobami, to zupełny brak moralności.
Prawdziwą jednak furorę na uroczystości podpisania tej deklaracji zrobiło futro kandydata Leopolda Żurowskiego ze sztucznego misia (import z Jugosławii - rok 1979).
kto to Marian Błaszczyński, że w imieniu prezydenta podpisuje deklarację, nawet nie pełnomocnikiem, poza tym czy to nie wstyd, że wszyscy kandydaci się pojawili, a obecnie panujący kolejny raz ma wszystkich i wszystko w nosie, chyba przegięcie..
A dzisiaj w mieście śmierdziało kupą!- to nie żart. Czyżby już ktoś miał pełne gacie?
Agitacja w miejscu pracy jest niezgodna z prawem. PANIE DOKTORZE ... kimkolwiek jesteś ... żal mi Cię ... bo nawet nie masz w sobie dość szacunku do tych ludzi których tak ładnie leczysz by spotkać się z nimi poza miejscem pracy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!