Przeca chodzi o banalny powód - opłatę za pobyt w kościele w czasie ceremonii :))) Zakapturzenia ciąg dalszy :(((
Nie weźmiemy wystarczy na prowincję jechać bo ja miałem i płacisz grosze
ludziom się we łbach przewraca, niedługo zażyczą sobie porodu w parku żeby udowodnić, że wszystko to kwestia pieniędzy
Małżeństwo to relacja, nie instytucja. Artykuł wart przeczytania. https://www.deon.pl/spolecznosc/artykuly-uzytkownikow/wiara-i-kosciol/art,325,malzenstwo-wedlug-biblii.html
Jak się dobrze zapłaci to ksiądz z Piotrkowa przyjedzie na ślub w plenerze w Piotrkowie a jak nie przyjedzie to przyjedzie z innej parafii. Kwestia ceny
jak juz Ojciec mowi o Panu Bogu i tym gdzie sie bierze slub to ja powiem ze Ojciec i inni ksieza powinni udzielac tego sakramentu bezinteresownie... ceny za sluby w kosciolach ponad 1500 zl to troche przesada...co niektorzy chyba sie z powolaniem pomylili...zachowania naszych niektorych ksiezy pozostawiaja wiele do zyczenia czym skutecznie zniechecaja mlodych ludzi zawierania tego sakramentu...i pozostaja przy slubie cywilnym lub zwyklym zwiazku partnerskim.
Drodzy księża - Bóg jest wszędzie, nie tylko w kościele... przynajmniej tak uczono mnie na religii... Czy ja dobrze kojarZe, że Jezus nie chciał aby mu budować świątynie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!