Nie ma w PT? Chyba zart. Nie ma to policjantow w tych miejscach. Wystarczy z budynku komendy rzut oka na parking przy Kauflandzie. Cale osiedle z Wysokiej slyszy a straz i policja oczy czy uszy zamknela?
Wyzwolenia...motory o predkosci wyrywajacej szyby z okien.
Moze wystarczy spytac na forum gdzie? Policja wiec zostaje informowana i co...i nic.
Lepiej zastanowic sie co z PSEUDOKIEROWCAMI BEZ PRAWA JAZDY poruszaja sie po drogach. Im punktow nikt nie da ani mandatu.
A tych co jak odbierają telefonik to zwalniają do 30 to można karać? Bo oni chyba słabo ogarniają. Główkując twoim tropem to frog ogarnia 200, więc wolno mu 200.
Policja powinna przeprowadzać nie zapowiedziane akcje "komórka" i lornetką z kilkudziesięciu metrów namierzać rozmawiających przez telefon komórkowy podczas jazdy samochodem. Ale czy tylko cywile to czynią? Kto namierzy policjantów, strażników itp. funkcjonariuszy?
Zaczyna się kawałek za rondem A. Osieckiej i prowadzi wprost do DH "Merkury". Akurat podałem ten konkretny przykład, ale chodzi o sam fakt zap... przez rowerzystów po chodnikach. Występuje powszechnie.
to jak ja nie pracuje to nie mam zarobków i tak tez bym mandatów nie płacił nawiązując do prawa skandynawskiego ?
Gdzie konkretnie jest ten chodnik? Ul. Belzacka krzyżuje się z ul. Emiii Plater.
Tylko jeśli rowerzyści będą jeździć po ścieżkach dla nich lub po jezdni. Codziennie przechodzę chodnikiem łączącym ul. Belzacką z ul. Plater. Obok jest spory plac zabaw, dużo ławek, dużo dzieci i starszych. I codziennie z dużą prędkością mijają mnie rowerzyści jadący po w/w chodniku. Co będzie jak jakieś dziecko wyskoczy z placu zabaw? Czy policja może zrobić porządek z rowerzystami na chodnikach? Tak wrzeszczą o ścieżki, a z nich nie korzystają. Jeśli znam przepisy rowerem po chodniku może jeździć dziecko do 12 lat - starsi wynocha na ścieżki i jezdnię.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!