Robi się cuchnąca zapyziała wieś. Zwolnijcie połowę urzędasów a nie oszczędzacie na bezpieczeństwie mieszkańców. W takim razie będziemy wam płacić połowę należnych podatków.
Może by rządzący pomyśleli o lampach solarnych - darmowe i było by bezpieczniej
A czy pan prezydent przestanie oświetlać kościoły? Ile kasy idzie na ten zbytek?
Cóż za genialny pomysł, napewno skutkiem będzie mniejsza ilość wypadków...
Chociaż zamontowali byście na przejściach dla pieszy oświetlenie bo niestety nie ma możliwości zobaczyć kogoś wcześniej i podjąć odpowiednią decyzję, ponadto zwierzęta, które pojawiają się na drodze. Może ledowe oświetlenie ucięło by koszty i zaświecić chociaż co drugą lampę na głównych drogach...
A jak jechałam na godzinę 10,30 na rozpoczęcie roku z córką to paliły się swiatła uliczne od wroniej do kostromskiej
Trzeba napisać interpelacje poselską do posła Macierewicza, że w jego mieście wyborczym ogranicza się podstawowe środki bezpieczeństwa mieszkańców.
Niech mi ktoś powie bo trudno zrozumieć. Spojrzałem na ofertę miasta dot. terenów inwestycyjnych i tam działki po 3 hektary, 2 hektary. Idealne miejsce do budowy własnej elektrowni słonecznej. Energii by z powodzeniem starczyło na lampy. Ciągle ktoś mówi że państwo dofinansowuje takie inwestycje, z czego to wynika że miasto nie skorzystało z tego. Są jakieś prawne ograniczenia ? Np. aeroklub pięknie sobie poradził ma własną elektrownie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!