S. Broniarz otrzyma pensję w całości + premię za wywołanie strajku a wy biedni strajkujący nauczyciele będziecie mieli potrącone.
Wszystkie szkoły sprywatyzować dać dodatek na prywatną szkołę rodzicom.Znikną korepetycje ,kto będzie chciał kształcić dziecko ten będzie decydował gdzie go posłać.A pośle tam gdzie nauczyciel czegoś uczy,a nie odwala tylko godziny.Dobra szkola zadba o wynagrodzenie nauczyciela, ponieważ będzie chciała mieć dobrego fachowca.A miernoty i cwaniaki wezmą się za uczciwą pracę.Nie będzie ważne czy to z Solidarności czy ZNP czy były czlonek ,,pzpr" ..
Banda nierobów, kolejna kasta.Rozumie, że skoro nauczyciel strajkują, to nie muszą się przygotowywać do lekcji (bo ich nie ma) zatem przesiedzą pełne 8 godzin na sali gimnastycznej, a nie że już o 11 hop do biedronki i na korki.
Uwaga !!! Uwaga !!! Oto cała prawda o tym ile ci biedacy zarabiają. Prawda podana przez minister z rządu PO.
Zarobki nauczycieli. Minister: Nauczyciel dyplomowany zarabia ponad 5.000 zł
Minister Edukacji Narodowej podkreśla, że takich pedagogów jest w Polsce 59%.https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/zarobki-nauczycieli-minister-nauczyciel,70,0,1768262.html
dostali BARDZO dużo , ale jeszcze im MAŁO ,pytanie za co ? za 18 godziń tygodniowo ? a i tak musimy kupować korepetycje ,to gdzie to nauczanie ? niech zmienią zawód , chętnie przyjmę do pracy /na budowie/ zarobią z 8-10 godzin pracy DZIENNIE
Wszystkie przywileje do likwidacji, pracują najmniej w Europie, np Szwed szkoła to normalny zakład pracy - urolp w ilości normalnego pracownika w dni wolne od zajęć normalnie pracują w szkole, Holandia 40 godz. w tym 26 godz dydaktyka reszta inne obowiązki, konsultacje papierologia, zajęcia dodatkowe, Niemcy 38 godz szkoła podstawowa 24-27 szkoła średnia, normalny wymiar urlopu jak pracownicy innych branż, w wakacje mus, a się doszkalac, lub odbierają nadgodziny, Francja 27 godz, Hiszpania 25-30 przy c, um pracownik innych branż 35 godz, Turcja 30 godz. Polscy Nauczyciele nie wstyd Wam!
I dobrze, popieram was. Wy chociaż macie możliwość strajkować, bo niektóre grupy zawodowe nie mają tego przywileju, więc rząd ich nie widzi, nie słyszy, a my mamy związane ręce.
Powodzenia!
Popieram strajk nauczycieli ???? niech Szydlo sie osmieli, a rzad spelniajac oczekiwania pedagogow, niech nazwie zawarty z nimi pakt jako 1000+ ZAWSZE TO ŁADNIE WYGLADA. Strajkujcie =D>
Ja jak poszłam po podwyżkę do mojego szefa to przyznał mi rację że jestem dobrym pracownikiem jednocześnie kończąc że nie ma ludzi niezastąpionych :) może spróbować z nauczycielami myślę że większość z nich i tak nie nadaje się na nauczycieli - słyszałam już z ich ust że cytuje"te bachory" "zostałam nauczycielem bo mam 2 m-c wakacji" i to jest tzw. Powołanie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!