metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Al Bundy ~Al Bundy (Gość)21.07.2013 22:07

Odwieczny konflikt pokoleń. Starzy nie rozumieją młodych, a młodzi nie rozumieją starych. Młodemu być może trudno starego zrozumieć, bo stary przecież nigdy nie był, wszystko przed nim. Ale dlaczego stary nie rozumie młodego? Przecież sam był młody. Czyżby starzy już zapomnieli, co lubili kiedyś robić, co sprawiało im przyjemność? Taka amnezja okrutna? Dziwne. Młodzi więc mają dobry przykład, dlaczego warto pamięć rozwijać i o umysł dbać - żeby na starość nie zdurnieć i jak to mówi przysłowie, żeby nie zapomniał wół, jak cielęciem był...
Jak tak obserwuję ludzi, to mam wrażenie że w każdym wieku są bardzo egocentryczni i na wszystko patrzą przez pryzmat swojego aktualnego stanu i aktualnych potrzeb.
Postaram się wszystko zrobić, żebym na starość nie zdziadział, nie sprykowaciał, bo perspektywa siedzenia przed blokiem i obgadywania innych z przerwami na wypady do kościoła jakoś mi nie podchodzi... Brrr... :(

00

zdumiona ~zdumiona (Gość)21.07.2013 22:44

Czytam i nie wierzę, dzieciom nie wolno grać w piłkę!? Kto wydał taki zakaz? Wstydziłabym się pod takim absurdem podpisać.

00

YARO ~YARO (Gość)21.07.2013 23:14

te same dzieci, które żądają usunięcia zakazu gry w piłkę jednocześnie zanoszą do szkoły zwolnienie z wuefu.

00

el du ~el du (Gość)21.07.2013 23:30

W tym bloku zawsze się kogoś lub czegoś czepiali te "stare spruchniałe pryki" siedzące na ławce i obgadujące wszystkich. Zlikwidowali plac zabaw, kazali sobie posadzić trawę i zrobili zakaz gry w piłkę. Jak im się nie podoba to niech sobie kupią domek i się wyprowadzą na wieś - niech wracają tam skąd pochodzą. Dominik i reszta nie dajcie się - walczcie jak lwy.

00

tutaj tutajranga22.07.2013 00:54

Opowiem Ci coś dziwnego, YARO. Ja przez całe liceum miałam zwolnienie z wuefu. Jednocześnie chodziłam na aerobik, który wtedy u nas zaczynał się stawać bardzo modny, przemierzałam kilometry na rowerze, tańczyłam do upadłego, pływałam na Murowańcu (do którego dojeżdżaliśmy, oczywiście rowerami)...
Powód "załatwionego", "lewego" zwolnienia z wuefu? Lekcje zawsze były na początku albo w środku. A ja mam tak, że po każdym wysiłku fizycznym, kiedy się spocę i zakończę pracę, MUSZĘ się umyć. Jeżeli wuef wypadał na pierwszej godzinie, na przykład, przez resztę lekcji myślałam obsesyjnie jedynie o tym, że się lepię, że kurz z podłogi w sali gimnastycznej przykleił się do mnie, a muszę siedzieć w szkole.
Wiem, że mój przypadek jest dziwny, ale i takie bywają.

00

Pytacz ~Pytacz (Gość)22.07.2013 07:36

A Pan SKLAVE nie ma zdania w tej sprawie?
Żadnego wierszyka nie będzie?
Dlaczego?

00

teakt ~teakt (Gość)22.07.2013 08:38

"Pytacz" napisał(a):
A Pan SKLAVE nie ma zdania w tej sprawie?
Żadnego wierszyka nie będzie?
Dlaczego?

I jeszcze pan Jan Dziemdziora! Niech napisze, że gdy on będzie prezydentem to w piłkę będzie można grać wszędzie.

00

stary blokers ~stary blokers (Gość)22.07.2013 08:39

Dlaczego generalzujecie problem ludzi starszych.Ja jestem emeryt i was dobrze rozumie.U mnie w bloku terz sa tacy lokatorzy co im wszystko przeszkadza.TRudno takie jest zycie.Ale ja widze ze to najwieksza wina wlodarzy tego miasta,spoldzielni mieszkaniowych rad osiedlowych ze kazdy wolny skrawek ziemi jet zabudowany.Ja naleze do spoldzielni Slowackiego i place co miesiac na kolture tylko niwidze zeby cos w tym temacie bylo robione.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga22.07.2013 09:42

"martens" napisał(a):
Takie stare pryki i mohery głosują później na Macierewicza,a cała Polska śmieje się z nas.

I na Chojniaka i jego kolesi razem dla siebie, bo tak ksiądz na mszy kazał.

00

Lewak ~Lewak (Gość)22.07.2013 09:44

A co na to upolityczniona RADA OSIEDLA Przew.Ewa MAZUR Skarbnik MONIKA TERA prawicowa RADNA MIASTA wspierająca prezydenta CHOJNIAKA, PAWEŁ REISING.- (były prawicowy radny miasta PIOTR GAJDA do roboty na rzecz OSIEDLA nie do polityki i łatwej kaski!!!!!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat