A co na to radny Cecotka? Może zwoła posiedzenie wyjazdowe z wójtem gminy Rozprza,ja8k w sprawie ulicy Moryca proponował.
Wychodzi jak gmina stawia mieszkańców.
Czy ktoś słyszał o jakimś programie przydomowych oczyszczalni ścieków??
No nie .
A czy gmina ma jakiś program sieci kanalizacyjnej?
No nie żadna wieś nie jest podłączona pod kanalizacje oprócz Rozprzy i Niechcic gdzie są oczyszczalnie.
Wystarczy przejechać się ul Piotrkowska czy Ignaców i zobaczyć jak ładnie pachnie z rowów szambem.
Kontrola gminy szamb zerowa. W tym roku wzywają do gminy aby przedstawić papierek czy wywozi się szambo.
To jest żadna kontrola.
Wysłać to stado urzedasow za biurka i niech kontrolują posesje na żywo i kary za wylewanie szamba .
Po każdej wsi praktycznie jeździ jakaś prowizorka szambiarki zbiera od ludzi i wylewa na pola a tam spływa do rowów i rzek.
Włodarze obudzić się i to szybko.
Ja wiem że to nie dobrze będzie odebrane przez wyborców ale jak nie chcecie aby mieszkańcy pili szambo to do roboty.
Nie tak dawno była taka akcja z wodociągiem Białocin...szkoda że wtedy nie było takiego poruszenia i "pomocy" dla mieszkańców które są zasilane z tamtego wodociągu. Mało tego .. sanepid wydał komunikat w piątek!! A mieszkańcy dowiedzieli się o tym dopiero w poniedziałek..bo weekend...ludzie, to skarjna nieodpowiedzialność!!! Także teraz to chyba brawa się należą za szybką reakcję?
Jakoś o alkoholach nikt z sanepidu nie wspomina , że każdy jeden jest skażony i ludzie padają jak Kawki.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!