owad doskonały - to dorosły osobnik - jak każdy owad ma kilka etapów rozowjowych - larwa, poczwarka. Sam cykl rozwojowy - od złożenia jaja do owada doskonałego trwa 4 lata - do tego czasu bardzo skutecznie podgryzają korzenie drzew, jako owad doskonały żerują drzewach - czasami je wręcz pozbawiając całkowicie liści.
Ile PO opryskach, rozumiem, że środkami chemicznymi przeciw chwastom i przede wszystkim owadom, padnie ptaków i innych zwierząt zatrutych świństwem wymyślonym przez ludzi, wymyślonym oczywiście w szczytnych celach ratowania przyrody? To nie lepiej hodować
zwierzęta, które będą wyjadać inne zwierzęta i rośliny, które są POdobno szkodnik
ami? Taka przyroda przeciw przyrodzie. Natura w walce z naturą, a nie sztuczności, szczególnie chemiczne. Zamierzałem inaczej wPiSać, lecz znowu, jak zwykle skasowano by mój nie POprawny wPiS, więc zastosowałem, trochę łagodności i jestem ciekawy z jakim skutkiem.
kleszcze zostawią bo potrzebują boleriozy i ludzi ktorzy pojda i zasilą lekarzy itd.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!