"Nieposłuszeństwo obywatelskie" (link) - odsyłam życzliwie do mojego wpisu, nie chcąc powielać jego treści przy podobnym temacie.
http://www.epiotrkow.pl/news/news,6010#kom46254
Nawiązując do cytowanej wyżej wypowiedzi Piotrkowianina pragnę zwrócić uwagę, że my, jako społeczność miasta, wcale nie musimy "mieć wszystkiego w doopie".
"Obejmując urząd prezydenta miasta, uroczyście ślubuję, że dochowam wierności prawu, a powierzony mi urząd sprawować będę tylko dla dobra publicznego i pomyślności mieszkańców miasta. Tak mi dopomóż Bóg." - tymi słowami prezydent miasta Krzysztof Chojniak złożył 3 grudnia 2010 roku ślubowanie w obecności miejskich radnych, urzędników, przedstawicieli jednostek podległych prezydentowi, przedstawicieli duchowieństwa i przybyłych na ten moment obywateli miasta, w tym regionalnych i lokalnych mediów.
A czy ktoś spróbował skorzystać z pomocy Straży M.po utknięciu w zaspie?
Witam
Chciałam podziękować za dzisiejszą interwencje na ulicy Wyspiańskiego sympatycznym Panom ze Straży Miejskiej bez nich bym nie wyjechała. Dziękuje :*
Pewnie. Po co kupować jakieś łopaty, linki, kable, jak można mieć wszystko w doopie i zadzownić po Straż Miejską.
A po kogo zadzwonisz jak się zakopiesz np. w lesie w Uszczynie? Tam już jurysdykcja naszych dzielnych "straszników" nie sięga.
nie znasz sytuacji a oceniasz !!
tak najwygodniej !!
sytuacja nie wymagała użycia łopaty ale co ty możesz wiedzieć jak myślisz o lasach w Uszczynie
bardzo dziękujeę straży miejskiej bo bez ich pomocy nie wyjechałabym z zaspy.
A ja akurat mieszkam kolo Kwadratu i mnie zaskakuje, ze jak sie pojawi ktos kto sprzedaje warzywa czy kwiatki to zaraz spod ziemi wyrasta pracownik magistratu i kasuje 30 zl za miejsce handlowe a jak zima i snieg zawalil to nikogo do odsniezenia nie ma. i ta upiorna budka, ktora stoi kolejny rok i zajmuje 3 miejsca parkingowe.
Kup sobie łopatę albo lepiej schowaj samochód na zimę do garażu i przesiądź się do autobusu.
http://www.wykop.pl/link/554061/utknales-w-zaspie-zadzwon-po-straz-miejska/
Czasami i łopata nie pomoże!!
A dodatkowe siły na pewno tak!Czy to strażnik miejski,czy dobry sąsiad..zawsze mile widziani.
Swoją drogą,przerzuciłam się na transport MZK.W obecnych warunkach-wygodniej,szybciej i bez stresu,a przede wszystkim bez proszenia o jakąkolwiek pomoc!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!