metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tartu Tarturanga07.12.2010 10:39

A za to się coś płaci ???

01

sąsiadka;) ~sąsiadka;) (Gość)07.12.2010 10:40

płatne parkingi zimą. skandal. straż powinna się czepić właśnie tych parkingów bo opłaty ma kto zbierać a odśnieżyć nie. wczoraj byłam w Piotrkowie i nie było gdzie zaparkować bo wszędzie zaspy śnieżne na wyznaczonych miejscach parkingowych, pół miasta musiałam przejść pieszo bo auto musiałam zostawić na obrzeżach miasta tam gdzie nie było zasypane. zauważyłam tylko na ulicy słowackiego tylko jeden pan chyba właściciel posesji przy której również znajduje się parking płatny odśnieżał cały chodnik i również wspomniany parking. a wszędzie tylko śnieg i koleiny. zagonić trochę do pracy tych parkingowych co to nawet im się nie chce sprawdzać czy ktoś uiścił opłatę czy nie tylko sypią mandatami.

10

xljk ~xljk (Gość)07.12.2010 10:41

tak płacisz :) za nieodśnieżone miejsce parkingowe

10

kris krisranga07.12.2010 10:44

"Tartu" napisał(a):
A za to się coś płaci ???

Tak z podatków idzie ;)

10

Aman Amanranga07.12.2010 10:47

Czy w strefie płatnego parkowania widział ktoś jakiegoś kontrolera, który odśnieżał z łopatą miejsca parkingowe? Wiem, że oni doskonale potrafią obsługiwać aparaty foto i cykać zdjęcia jak ktoś nie wykupi biletu ale ja za nich nie będę sobie jeszcze odśnieżał miejsca parkingowego, za które muszę zapłacić. A jak stanę w zaspie metr od krawężnika i nie zapłacę to zaraz pewnie przyleci, że nie zapłaciłem.

10

P51 ~P51 (Gość)07.12.2010 10:48

A może wystarczyłoby odnaleźć gospodarza zaśnieżonego terenu i mandacikiem przypomnieć mu o obowiązku odśnieżania???
Czy poza telefonem,można SM zgłaszać tematy interwencji np.mailowo,czyli via internet?

00

kajtek ~kajtek (Gość)07.12.2010 11:02

"P51" napisał(a):
A może wystarczyłoby odnaleźć gospodarza

No właśnie gdzie jest gospodarz miasta. Świętuje? Szkoda, że wybory nie trwały do 5 grudnia a śnieg byłby posprzątany. A tak to trudno, tylko mozesz sobie pobiadolic.

00

klet ~klet (Gość)07.12.2010 11:03

A dlaczego SM nie interweniuje w sprawach blokady odśnieżania dróg przez kierowcę parkującego sobie autko na ulicy ?
Zgłoszenie przyjęte ale d nie ruszona by delikwenta do pionu postawić !

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga07.12.2010 11:45

A ile kosztuje taka usługa?
W artykule nic nie ma na ten temat. Taksówkarze biorą za to chyba ze 20 zł.
Czyżby Straż Miejska miała robić to za darmo? A zapłaci za to każdy mieszkaniec miasta ze swoich podatków. Dlaczego mamy płacić na niefrasobliwość kierowców? Chyba Straż Miejska ma w statucie inne zadania.

00

tata ~tata (Gość)07.12.2010 11:50

A za interwencję straży miejskiej kiedyś zapłaciłeś? Chyba, że łapówkę :)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat