Tego typu trasa winna iść poza miastem. Na tej trasie ruch dzienny liczony jest w tysiącach pojazdów. W ciche dzielnice Piotrkowa wprowadzi się smród i hałas. Nie mówiąc ile ludzi będzie musiało się przeprowadzić.. Z takimi inwestycjami przez nieużytki, a nie przez miasto. Toż to chyba ludzie są najważniejsi a nie samochody. Niech se przejeżdżają ale jak najdalej od dużych skupisk ludzkich.
No to ciekawe czy ułatwią nam życie. Dla Łodzi S8 przesunęli tak aby ta mogła być jednocześnie obwodnicą. Mogłoby być tak samo i u nas. Oszczędności na pewno byłyby spore.
Jak się kupiło parcele pod przewidywaną trasą to teraz robi się co tylko można żeby przechodziła tak jak powinna. Inaczej inwestycja okaże się nie trafiona. Ja też napiszę do GDDKiA pismo żeby niczego nie zmieniali dla widzi mi się cwaniaczków z UM. Pod swoim domem zbuduj sobie trasę kretynie, a nie pod czyimś.
Hmm. W lutym pisaliście coś innego: http://www.epiotrkow.pl/news/Czy-S12-bedzie-przebiegac-przez-Piotrkow,9720
Zgadza się - miało być wiadomo pod koniec kwietnia. Czyli w którym artykule dane są nieprawdziwe, w tym, czy tym z 6-ego lutego?
Czym sie tak przejmujecie?... Przy obecnym tempie budowy dróg, nową S12 pojadą może nasi prawnukowie. Mnie to nie kręci, wolałbym się np. dowiedzieć, kiedy tzw. obwodnica dojdzie do Twardosławickiej i Wojska Polskiego, bo mam szansę dożyć tej atrakcji, albo kiedy Wojska Polskiego zostanie kompleksowo wyremontowana, bo aż wstyd, że główna ulica w miescie jest w fatalnym stanie. S12 na razie nie dla nas.
nic nie zdziałaja. kazda wyzsza instancja leje na tych nieudaczników z piotrkowskiego magistratu.
no coz na to jak i na kompleksowy remont sikorskiego bym nie liczył za szybko... ale moze kiedys ktos tego dozyje z naszego potomstwa...
Alojzy, masz rację. nie przez miasto powinno to przechodzić, a jak najdalej od osiedli. Spalin nam tu mało?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!