metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
? ~? (Gość)02.08.2024 11:27

Dlaczego świętujemy przegrane powstanie, które (ku radości Stalina i Churchilla) zmiotło z powierzchni Ziemi nadzieję na przyszłe elity Polski, ludzi młodych, wykształconych, ale z poglądami zgoła odmiennymi do planowanych okupantów Polski? Zastanówcie się, dlaczego w PRLu nie wspominano szerzej o Katyniu, wojnie polsko - bolszewickiej, zsyłkach i mordowaniu ludzi na Kresach Wschodnich, ale szeroko świętowano Powstanie Warszawskie? A dzisiejsze "elity" powielają ten trend. Dlaczego Żydzi nie świętują Oświęcimia?

15

Klub Gazety Polskiej ~Klub Gazety Polskiej (Gość)01.08.2024 23:29

I znów trzeba się upominać bo widzimy, że tendencyjnie pomijająca ta relacja!
Pozdrawiamy
Klub Gazety Polskiej

98

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)02.08.2024 14:48

A dlaczego na tej uroczystości nie było marszałka Zbysia Ziemby? Miałam nadzieję, że zobaczę mojego przystojnego ulubieńca i musiałam obejść się smakiem.Czy wiecie może co się z nim dzieje? Pytam, bo bardzo za nim tęsknię.

20

ludzi garstka ~ludzi garstka (Gość)01.08.2024 19:34

Dlaczego jedna syrena ledwie piała i dzwony kościelne, jak z sygnaturki, tylko kierowcy nie zawiedli zatrzymując się na Pl. Kościuszki z głośnymi klaksonami. Czyżby dźwięk syren znowu miał urazić uczucia obcych, co się w tej Polsce dzieje?

143

Upadek ~Upadek (Gość)03.08.2024 04:34

Miesiąc temu minęła kolejna rocznica mordowania Polaków i innych narodowości, w tym Żydów, Ormian, przez Ukraińców, na dawnych terenach polskiego państwa. Jakoś nie widziałem Pań i Panów z fotek z tej uroczystości i z uroczystości w Barkowicach. Znowu się kłócimy i dzielimy, na lepszych i potrzebnych oraz tych, gorszych, zbędnych i niepotrzebnych? Czy o take Polskę walczyli prez. R. P. Bolek i Olek? Ale tego wPiSu nie będziecie mieli odwagi umieścić i cenzura będzie. Pozdrawiam.

40

DRAMAT!!! ~DRAMAT!!! (Gość)02.08.2024 12:55

To co tam wczoraj zobaczyłem to jest DRAMAT i szczyt żenady. Dlaczego tylko 6 zdjęć (w tym niektóre prawie te same)? Bo nic więcej się tam nie działo!!! Było może z 5 delegacji, jeden żołnierz w stopniu szeregowego, kilku strzelców i... tyle. Dlaczego nie było delegacji ze szkół, harcerzy, o zwykłych ludziach nie wspominając. Jakoś wcześniej były "tłumy" (ludzi aż pod kościół Bernardynów). I jeszcze w trakcie godziny "W" sobie urządzają test systemu alarmowego, bo przecież tego nie można było zrobić wcześniej, żeby 1 sierpnia o 17:00 był czysty klarowny sygnał a nie jakieś stękanie przerywane w różnej tonacji, które brzmiało jakby dać małpie akordeon. Kompromitacja i wstyd. Za Chojniaka było dno ale teraz to miasto zeszło znacznie niżej i nawet nie dosięga, żeby w to dno walić od spodu. Myślę, że lepiej uczczono wybuch powstania w niejednym pierdziszewie w okolicy, niż w tym niegdyś wojewódzkim w końcu mieście. Wstyd!!!

92

ms ~ms (Gość)02.08.2024 08:27

Dobrze, że wreszcie jest nowy Prezydent. Niech opaczność dodaje mu wiary w działania o lepsze jutro dla mieszkańców Piotrkowa.

88

ja ~ja (Gość)05.08.2024 00:18

Dlaczego oddajecie cześć tylko powstańcom warszawskim? A śmierć blisko 200 tysięcy cywilnych mieszkańców Warszawy macie w głębokim poważaniu???

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat