Dlaczego świętujemy przegrane powstanie, które (ku radości Stalina i Churchilla) zmiotło z powierzchni Ziemi nadzieję na przyszłe elity Polski, ludzi młodych, wykształconych, ale z poglądami zgoła odmiennymi do planowanych okupantów Polski? Zastanówcie się, dlaczego w PRLu nie wspominano szerzej o Katyniu, wojnie polsko - bolszewickiej, zsyłkach i mordowaniu ludzi na Kresach Wschodnich, ale szeroko świętowano Powstanie Warszawskie? A dzisiejsze "elity" powielają ten trend. Dlaczego Żydzi nie świętują Oświęcimia?
I znów trzeba się upominać bo widzimy, że tendencyjnie pomijająca ta relacja!
Pozdrawiamy
Klub Gazety Polskiej
A dlaczego na tej uroczystości nie było marszałka Zbysia Ziemby? Miałam nadzieję, że zobaczę mojego przystojnego ulubieńca i musiałam obejść się smakiem.Czy wiecie może co się z nim dzieje? Pytam, bo bardzo za nim tęsknię.
Dlaczego jedna syrena ledwie piała i dzwony kościelne, jak z sygnaturki, tylko kierowcy nie zawiedli zatrzymując się na Pl. Kościuszki z głośnymi klaksonami. Czyżby dźwięk syren znowu miał urazić uczucia obcych, co się w tej Polsce dzieje?
Miesiąc temu minęła kolejna rocznica mordowania Polaków i innych narodowości, w tym Żydów, Ormian, przez Ukraińców, na dawnych terenach polskiego państwa. Jakoś nie widziałem Pań i Panów z fotek z tej uroczystości i z uroczystości w Barkowicach. Znowu się kłócimy i dzielimy, na lepszych i potrzebnych oraz tych, gorszych, zbędnych i niepotrzebnych? Czy o take Polskę walczyli prez. R. P. Bolek i Olek? Ale tego wPiSu nie będziecie mieli odwagi umieścić i cenzura będzie. Pozdrawiam.
To co tam wczoraj zobaczyłem to jest DRAMAT i szczyt żenady. Dlaczego tylko 6 zdjęć (w tym niektóre prawie te same)? Bo nic więcej się tam nie działo!!! Było może z 5 delegacji, jeden żołnierz w stopniu szeregowego, kilku strzelców i... tyle. Dlaczego nie było delegacji ze szkół, harcerzy, o zwykłych ludziach nie wspominając. Jakoś wcześniej były "tłumy" (ludzi aż pod kościół Bernardynów). I jeszcze w trakcie godziny "W" sobie urządzają test systemu alarmowego, bo przecież tego nie można było zrobić wcześniej, żeby 1 sierpnia o 17:00 był czysty klarowny sygnał a nie jakieś stękanie przerywane w różnej tonacji, które brzmiało jakby dać małpie akordeon. Kompromitacja i wstyd. Za Chojniaka było dno ale teraz to miasto zeszło znacznie niżej i nawet nie dosięga, żeby w to dno walić od spodu. Myślę, że lepiej uczczono wybuch powstania w niejednym pierdziszewie w okolicy, niż w tym niegdyś wojewódzkim w końcu mieście. Wstyd!!!
Dobrze, że wreszcie jest nowy Prezydent. Niech opaczność dodaje mu wiary w działania o lepsze jutro dla mieszkańców Piotrkowa.
Dlaczego oddajecie cześć tylko powstańcom warszawskim? A śmierć blisko 200 tysięcy cywilnych mieszkańców Warszawy macie w głębokim poważaniu???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!