Zdjęty jest "nakaz jazdy w prawo", ale powinno być w tym miejscu "nakaz skrętu w prawo bądź w lewo", bo Dąbrowskiego jest jednokierunkowa.
moim zdaniem takie rozwiązanie jest dobre, natomiast problem zacznie się we Wszystkich Świetych kiedy normalnie jest tam paraliż a z dodatkowym skrętem w lewo będzie po prostu dramat.
dobrze ,że nie na sesji ONZ.
Kiedyś jakiś ćpun wprowadził na Mickiewicza od Partyzantów do Wojska Polskiego ruch jednokierunkowy: w górę. Pamiętacie? Na skrzyżowaniu jest dość wąsko, ale można zsynchronizować światła tak, żeby było bezpiecznie skręcać w obu kierunkach. Ale - jak to ktoś powiedział na Forum: czy my mamy takich inteligentnych inżynierów zatrudnionych przez urząd?
Mam nadzieję, że będzie możliwość skręcania w obu kierunkach.
Ja proponuje zróbmy w piotrkowie wszystkie skrzyrzwania równorzedne bedzie wszystko ok. Policja, blacharze, mechanicy samichodiwi każdy zarobi. I koło sie bedzie kręcić
Jeśli będzie możliwy skręt w lewo z Mickiewicza w Wojska Polskiego, to jednocześnie powinno się wydłużyć czas zielonego sygnału. Wystarczy,że jeden samochód będzie czekał na przejazd pojazdów mających pierszeństwo,a wyjeżdżających z Dąbrowskiego, a cała reszta kolejki pojazdów na Mickiewicza będzie dalej czekała...Przy czasie,jaki jest tam teraz to obserwuję,że udaje sie wyjechać 3-4 pojazdom ( zwłaszcza jak przepuszcza się jeszcze pieszych...).A jak dojdzie lewoskręt...
Dodatkowo wydaje mi się,że z kolei na skrzyżowaniu Cmentarnej z Wojska Polskiego powinien być zakaz skrętu w lewo przy wyjeżdzie z Cmentarnej. Wystarczy jedna ofiara losu nie potrafiąca dynamicznie włączyć się do ruchu i kolejka sięga mostu na Strawie...
Chcąc jechać w lewo w Wojska polskiego można skorzystać z krótkiego objazdu przez Toruńska i Stronczyńskiego.
Ale gdzie tam...Trzeba sie uprzeć i czekać,czekać,czekać na możliwość skrętu w lewo zamiast załatwić to szybciej jadąc opisanym objazdem.
Kiedyś musiałam jechać do Łodzi, w samo centrum i w kilka miejsc. Te wyprawę zapamiętam na zawsze. Od tej pory polecam każdemu kierowcy, który nie zna miasta na pamięć (zwłaszcza kobietom), żeby sobie tak ułożył trasę, żeby zawsze skręcać w prawo...
No i nie umożliwią. Jakieś 2 tygodnie temu zauważyłem, że znak nakazu jazdy w prawo pojawił się tam ponownie, co nie przeszkadza niektórym kierowcom skręcać na tym skrzyżowaniu w lewo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!