Właśnie co to za lekarz????? Powinno się go osądzić!!! Sprawa powinna trafić do prokuratury!!!!!!
zdaje mi się ,że panowie ze SM powinni mieć czapki na głowie jako funkcjonariusze. A tak po za tym żaden lekarz weterynarii nie jest zobowiązany mieć taki samochód żeby nim wjechać w każdy teren. A pan Skrzek jest jednym z najlepszych lekarzy w miescie.
Zgadza się. Podobny problem wystąpił w Łodzi 4,5 roku temu: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,6676272,Prezydent_do_straznika__Gdzie_masz_ch___czapke_.html
Żenada! Zwierzęta nie umierają, a ZDYCHAJĄ albo, jak ktoś wrażliwy PADAJĄ. Nie uśpienie, a DOBICIE, ZABICIE lub UŚMIERCENIE. Piszmy i mówmy zgodnie z prawdą. Nie wiem jak wygląda aspekt prawny tego wydarzenia, lecz jeżeli lekarz był zaraz po uzyskaniu informacji o tej łani i nie mógł udzielić jej żadnej pomocy medycznej, powinien ryzykować i wezwać myśliwego do jej zastrzelenia, aby nie przedłużać męki zwierzęcia. Jeżeli rzeczywiście te zwłoki leżały ponad dobę w tym miejscu, to znaczy, że albo prawo jest niespójne i nie precyzyjne, albo któraś, ze służb do tego powołana zawaliła sprawę i powinien zająć się nią odpowiedni organ przestrzegania prawa - policja, prokuratura i sąd. Tak nawiasem pisząc w tych instytucjach jest wielu hobbystów myśliwych i powinni wiedzieć, jak postępować. Nieprawdaż?!
100 kg sarna -to jest coś - nie ma w statystykach krajowych takich okazów saren- bywają jelenie do 160 kg - jako znawca myślistwa .Fenomen Kom Straży Miejskiej
Chciałbym tylko przypomnieć że w tamtej spektakularnej akcji również uczestniczył dr. Skrzek. Jego umiejętności diagnostyczne psów również miałem okazje obserwować osobiście, facet nie powinien być weterynarzem..
"Pani jeleń" "umierała" na oczach mieszkańców i znaleziono jej "zwłoki" rany julek myślałem ze chodzi o jakąś starszą kobietę, ten co pisał ten artykuł powinien zostać zwolniony z pracy natychmiast.
SJP:
zwłoki - ciało zmarłego CZŁOWIEKA
padlina - rozkładające się ciało zdechłego zwierzęcia
zdechnąć — zdychać - o zwierzęciu: skończyć życie
Pani -
1. «kobieta»
2. «oficjalna forma grzecznościowa używana przy zwracaniu się do kobiety lub w rozmowie o niej»
3. «kobieta mająca władzę nad kimś albo nad czymś»
4. «bogaczka, dawniej też: właścicielka majątku ziemskiego lub żona właściciela»
5. «kobieta stojąca na czele domu, rodziny, gospodarstwa»
6. daw. «pracodawczyni w stosunku do służby»
7. Pani «Matka Boska»
8. pot. «nauczycielka lub wychowawczyni w przedszkolu»
9. «właścicielka zwierzęcia domowego, zwłaszcza psa»
a gzie mowa o zwierzęciu?
umiera to człowiek zwierze zdycha i nie pozostawia zwłok! tylko padlinę albo truchło pajace
No to ewidentny skandal! Rozumiem z tego,że wiesz lepiej jak i co powinno się robić...Zatem to ty powinieneś być weterynarzem.
Na co zatem czekasz...? ;->
Wydaje się,że autor newsa na końcu jezyka miał zdanie:"bezskutecznie biedne zwierzę błagało słabnącym głosem przechodniów o pomoc...".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!