Jaki znowu odcinek? To jest CAŁA ul. Chopina. Nie przepisujcie bezmyślnie głupot ze strony UM!
http://osm.org/go/0OOupSYcJ--
Kiedy dokończona zostanie ul. Woj. Polskiego na odcinku od POW do Toruńskiej ........... Dwa lata jak przerwano roboty i nic ......... pamiętam purpuratów U.M. jak było och, ach i co jest .... wielkie zero i przegwizdane fundusze. Kłania się Cmentarna i dziesiątki innych w centrum i o dużo większym natężeniu ruch. Ul. Chopina z uwagi na jej lokalizację bardzo źle kojarzy się z Purpuratem. Czy przy Spacerowej będą wybudowane parkingi ........ przypuszczam, że zapomniano, podobnie jak o mediach na Starym Mieście.
Załama zamiast za jednym razem zrobić Chopina i Herberta to za jakiś czas znowu będziemy mieli plac budowy...swoją drogą ciekawe czemu na pierwszy ogień poszła ulica Miłosza???Kilka lat temu o tym wie tylko Prezydent.
Fragment ulicy Chopina hahaha od Miłosza dolali kawałek pod dom pracownika UM o dalej szlaka!!!
Ja mam taką wątpliwość co do nazwy tej ulicy. Z jednej strony kompozytor o światowym znaczeniu, a z drugiej strony jakaś uliczka w krzaczkach, na peryferiach. Kurde nie klapi mi to. Wydaje mi się, że jak już nasza metropolia nie dorobiła się ul. Chopina do tej pory, to niech to tak zostanie, chyba że np. jakieś aleje im. tego genialnego kompozytora się wybuduje. A póki co to w tym akurat miejscu idealna była by nazwa np. Krzysztofa Chojniaka lub Mariana Błaszczyńskiego. I uliczka i format ewentualnych patronów w sam raz do siebie pasują. Co wy na to??????
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!