Kradzież roweru - do 12 lat.
Zabicie dwóch chłopców na pasach - 8 lat.
Gdzie ja żyję?
Dobrze napisane GROZI IM, ale to nie znaczy, że tyle dostaną- znając życie.
jak to gdzie :( w p... Polsce :(
za kradzież chleba dostaje się większe wyroki, niż za przywłaszczenie milionów :(
czytac ze zzrozumieniem a nie narzekac !!! ukradl ALE rownierz pobil !! 12 lat powinien dostac ciezkich robot !!
zabicie psa 10 lat
Za zabicie tych 2 chłopców na przejściu przez tą naćpaną amfą dziewczynę 8 lat, to kara o 1/3 złagodzona bo za to przestępstwo jest max 12 lat a kończy się zwykle na 3-5 latach. Za takie przestępstwa po połowie kary wychodzą na wolność. Rozbój to zupełnie coś innego. Jak zostaniesz pobity i ukradną ci chociaż 1 zł to jest rozbój. Nie chciałbym nawet mieć w zawiasach kary a po nocach mieć do końca życia koszmary.
Nie za kradzież, tylko za rozbój i za pobicie! Kradzież o wartości do bodajże 200 zł. to tylko i wyłącznie wykroczenie! Ale widocznie sprawcy aż tak dobrze na naszym prawie karnym się nie znają i to pomimo tego że jeden z nich był już karany... Cóż będą mieli czas żeby się jeszcze czegoś dowiedzieć!
To co zrobił "pomysłodawca" można równie dobrze opisać słowem "performance" :)
Co do komentarzy poniżej - niepotrzebnie się tak podniecacie. Możliwa kara obejmuje również pobicie - tu mamy do czynienia z rabunkiem a nie z kradzieżą.
Inna sprawa to to, że takie kary są bez sensu. Ja wciąż jestem przekonany, że powinny być kary cielesne plus naprawa szkody: sprawcy powinni kupić poszkodowanemu nowy rower i wypłacić odszkodowanie za pobicie, a następnie powinni powędrować pod pręgierz, gdzie dostaliby solidny wpierdol po grzbiecie. Koszt kary znikomy, a skuteczność gwarantowana.
Za rower 12 lat a w rządzie kradną miliony i nie dostają za to nic!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!