Piątkowe wydarzenia z Chełma wpisują się w szerszy ogólnopolski trend: nie ma już różnicy między zwykłymi przestępcami, a piłkarskimi kibolami, którzy handlują narkotykami albo po prostu tworzą gangi. Prawdopodobnie efektem wojny gangów jest niedawne zabójstwo lidera kiboli Cracovii.
- Światy zorganizowanej przestępczości oraz pseudokibiców przenikają się, tworząc wzajemne zależności i powiązania. Przetarcie w bojówkach związanych z klubami uważane jest za swego rodzaju chrzest bojowy przed przyjęciem w szeregi zawodowych grup przestępczych zajmujących się m.in. narkotykami, handlem ludźmi czy rozbojami - mówił kilka dni temu "Gazecie" Adam Rapacki, wiceszef MSWiA. Policja stara się też wprowadzać do bojówek "krety". Takie misje są jednak ryzykowne i kosztowne.
W przypadku chełmskich pseudokibiców sprawa nie skończy się na ostatnich zatrzymaniach. Policja badają związki kiboli Chełmianki z podobnymi grupami działającymi na terenie całego kraju.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8986607,Kibole_oblegali_prokurature__Przyszli_po_kumpli.html
Nie wiem czemu ale moderator nie dodaje moich wszystkich postów więc czasem nie odpisuje.
Marianka powiedz mi jak werbujemy młodych kibiców, jakiś przykład podaj. Sprzedawanie gadżetów kibicowskich to bandytyzm? My tylko chcemy żeby te dzieciaki kiedyś zapełniały stadion i wspomagały swoją drużynę dopingiem. Nikt nie nakłania i nie chce ich nakłaniać do bicia się za swój klub. Gdybyś zauważyła, FCP organizuje wiele akcji które wychodzą na plus dla otoczenia min. życzenia świąteczne i obdarowanie dzieci z oratorium gadżetami i słodyczami. Wytłumacz mi czemu media rzadko mówią o takich właśnie akcjach jak te nasze? Bo chcą kreować zły wizerunek kibica, nie ma agresji to nie piszą i tyle. Wolą napisać że ktoś się pobił w lesie między sobą i zrobić z tego aferę niż napisać o tym jak dzieci dostały słodycze i gadżety. Pewnie nie słyszałaś jak Widzew FC Pabianice zorganizowały zbiórkę ubrań dla bezdomnych i im je rozdali? Jak mogłaś słyszeć jak jesteś pewnie zapatrzona w bełkot na TVN24 oraz czytasz GW które o takich akcjach nie piszą, a jak już ktoś napisze to próbują od razu nas oczernić. Może kiedyś to zrozumiecie.
do FCP - ale jak tu chodzić na mecze kiedy piłkarze reprezentują gorszy poziom od tego co ja mogę pokazać, jak piją i palą to już nie są sportowcy
Dlatego chcemy zachęcić ludzi do chodzenia na mecze. To my nadajemy kolorytu tej marnej lidze. Gdyby nie oprawy i doping to "ekstraklasa" by miała jeszcze mniejsze zainteresowanie. Może kiedyś nas docenicie.
"Gdy ze stadionów zniknie wszelki blask, nadejdzie czas że docenicie NAS!"
oj błąd FCP. nie tylko słyszałam o tych akcjach. I uwierz mi, że nie dowiaduję się o nich z tvn24. Może trochę ostrożniej, bo obrażasz swoich.
Byłeś u dzieci w Oratorium ? to może powiesz mi ile z gadżetów, które dostały, doniosły do domu ? słodycze im chociaż pozwolili zjeść ? Nie zrozum mnie źle, uważam, że to, co robicie jest świetne! Tylko przepełnione ideologią, że aż kipi. Ty to rozumiesz, ale dzieci nie. A media o tym nie mówią, bo to nie jest taka sensacja, jak cała ta woja między Wami. Gdybym była facetem, to sama bym chciała zemścić się za niektóre akcje, ale w ten właśnie sposób machina nienawiści się napędza.
tez mnie to wkurzało, więc zarejestrowałam się na forum.
PIOTRKÓW - WIDZEW - CONCORDIA !!!!!!!!!!
Wczoraj krzyżoki rozgromili Szczerbiec W. 8-0
Doniosły do domu gadżety, słodycze też zjadły. ; )
Sam do tej pory widuje te dzieciaki jak chodzą w gadżetach które dostały.
a widzisz, ja słyszałam coś innego. ale skoro tak to więcej takich akcji i powodzenia na przyszłość :)
Jesteście śmieszni FCP,albo jesteście porostu donodicielami:D Jak Pan D i Pan Ch:))
Pzdr:)
Pamiętacie T ŁKS
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!