Sulejów tez może wyremontować chodnik wystarczy ze wystąpi o pozwolenie do starostwa o zgodę. Proste tylko się nie chce aby mieszkańcy mieli lepiej :(
Tylko wtedy musiałby pokryć 100% kosztów a Pan Starosta chwaliłby się kolejnym nowym budynkiem i standardami ISO. Każdy niech remontuje drogi i chodniki, którymi zarządza.
Zbliża się termin wyborów, więc pani Wandzia ruszyła do roboty. Od trzech lat chodzę tym chodnikiem przynajmniej dwa razy w tygodniu i nawet raz się nie potknąłem. Czyżby przy ulicy Taraszczyńskiej i w jej pobliżu mieszkały wyłącznie jakieś niemoty z wadami wzroku?
Chodnik rzeczywiście jest do poprawy, ale żeby mówić o tragedii na masową skalę? To przesada.
Masakryczna jest za to jezdnia - zwłaszcza przy granicy miasta. I o tym pisałem na forum ePiotrkow wielokrotnie - w tym roku przynajmniej jeden raz. A radnym żadnym przecież nie jestem i być nie zamierzam.
Luzik chyba pierwszy raz zgodzę się z tobą w 100 % i dodam Pani Rożnowska skoro przyjęła funkcję przewodniczącej Komisji Rewizyjnej to niech na tym polu się wykaże bo jest co robić w tej gminie w ramach tej komisji. W ten oto sposób Mogłaby się wtedy okazać bardziej potrzebna społeczeństwu, które zapewne kolejny raz być może wtedy obdarowałoby ją mandatem radnej pomimo startu we wspólnym komitecie z burmistrzem to jest KWW MIASTA I GMINY Z PRZYSZŁOŚCIĄ w 2010 roku. Dodam jeszcze, że do kwiatów na mieście nie mam zastrzeżeń. Ta robota bardzo mi się podoba.
Jak widzisz, tani populizm i naiwny sentymentalizm irytują mnie w każdym wydaniu.
Nie masz racji. Skoro powiat zabiera nam z podatków na utrzymanie dróg powiatowych, to powinien takie zadania realizować we własnym zakresie albo je finansować/refinansować.
Piotrkow T. Wojska Polskiego od Kostromskiej do Kauflandu to jest dopiero chodnik. Niedlugo beda tam zawody na rowerach w MTB :P
Czemu miasto podaje ze tylko starosta może to wyremontować jak każdy wie ze burmistrz też może. Nie ma tu znaczenia kto jest właścicielem a starostwo pozwoli a remont chodnika przy swojej drodze. Burmistrz zasłania się kłamstwem bo może to wyremontować
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!