Co wraca do Piotrkowa? Turystyka? To ona kiedykolwiek w Piotrkowie była? Nie wiem do kogo skierowane są takie artykuły, bo przecież nie do mieszkańców, którzy mają oczy i wycieczek nie widzą. Proponuję, by prezydent wraz ze specami od turystyki wybrali się do innych miast w Polsce, żeby tam urzędnicy wytłumaczyli im na czym polega turystyka. Piotrków ma ładną i urokliwą Starówkę, ale sam Rynek nie przyciągnie turystów jeśli nie ma tu żadnych miejsc, które można zwiedzać. W Piotrkowie nie ma nawet porządnego muzeum. Turysta, który przyjedzie do Piotrkowa wejdzie do zamku o historii miasta dowie się niewiele, bo ekspozycja jest taka, że to przypadkowo wyłożone eksponaty. Muzeum Piwowarstwa to tak naprawdę sklep z piwem i fajni zaangażowani w swoją pracę pracownicy, ale nic poza tym. Muzeum Lodów to nowość i fajna jest taka inicjatywa, ale bez porządnego wsparcia nie będzie się rozwijać. Potrzebne są atrakcje jak trasy podziemne, tymczasem w Piotrkowie nie można nawet wejść na wieżę.
A tymczasem pływak żółtobrzeżek, Rysiu Czarniecki z pisu
...Samochodowe podróże Ryszarda Czarneckiego kosztowały Polski Związek Piłki Siatkowej ok. 75 tys. zł – wynika z ustaleń Onetu. Europoseł PiS jest tam wiceprezesem. Czarnecki pobiera też wynagrodzenie ze związku, mimo iż zapowiadał, że w siatkówce będzie pracował społecznie. Co ciekawe pensję z PZPS brał również jego asystent z Parlamentu Europejskiego...
Można rządzić i się urządzić?
Ciekaw jestem opinii pań i panów posłów z pis na ten temat. Ale cicho, cicho sza. Oni szykują się z pompą na kongres.
Proszę państwa ponoć w Piotrkowie nie ma co zwiedzać a chodźmy można było stworzyć szlak filmów polskich wycieczka dla młodych starszych i dla emerytów o kulach jak napisał ktoś wcześniej , historia Trybunału Konstytucyjnego mniej chodzenia a można gadać ciekawie o tym godzinami a kto powinien to spróbować zorganizować Piotrkowscy Przewodnicy i na pewno nie sami bo sami nic nie zrobią ale troszeczkę wspomóc troszeczkę wsparcia jeździłem z naszymi przewodnikami po Polsce i Europie są świetnie przygotowani
Ja ich widziałem o świcie nad ranem, gdy powracałem znad Bugaju. Przestraszyła mnie pustka nad Bugajem i kaczki mi zaczęły chleb rzucać. Ech miasto.. Nawet w Parku trzeba latać za potrzebą w krzaki.. Plandemia drugi rok, wiadomo że większość zostanie w kraju a miasto nie zrobiło zupełnie nic w kierunku przyciągnięcia turystów.. Zalew i Bugaj czekają na lepsze czasy?
Turystyka... szumnie powiedziane. Wiadomo ktoś do Piotrkowa zawita, a co zobaczy? Rynek i starówka jakich wiele w Polsce, no może muzeum piwa czy lodów to już jakaś atrakcja. Mediateka - nie sądzę, aby turystów przyciągała. Bugaj - bez jaj - to nie jest kąpielisko na miarą XXI wieku, a nawet na miarę XX wieku. Zobaczcie jak wyglądają kąpieliska w Przedborzu, Głowinie...
Bez jaj,spacer po miescie ma prztciagnac turystow?Czy ten kto to wymyslil byl kiedys na porzadnej zorganizowanej przez biuro turystyczne wycieczce?Zwiedzania na 30 minut dla emerytow o kulach.Na historii raczej sie nie wybijecie,a na rozrywkach tym bardziej.Lata zaniedban swoje zrobily i zamiast prezyc muskuly jak bocian piety to w koncu cos zrobcie,a nie mediateki stawiajcie.Zaczac chocby od tego kapieliska czy odkrytego basenu,przydaloby sie tez cos unikalnego w okregu.Ale lepiej klepac sie po plecach w towarzystwie wzajemnej adoracji i wmawiac,ze jest dobrze.Wypisz wymaluj jak w sejmie.
Tu nie ma co zwiedzac w tym mieście historia miasta jest ale miasto umarło aby była jakaś turystyka itd to niech Bugaj zrobią kąpieliskiem z prawdziwego zdarzenia a nie moczownik
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!