Mój teść "przytulił" …"trzynastkę" razem z emeryturą. Był tak zadowolony że wnukowi odpalił z własnej inicjatywy dwie stówy ,choć raczej jest oszczędny. I tak. Pewnie teść bardziej kocha rozdających /nie chce tego potwierdzić/ a wnuk dziadka. Choć nie chce się też przyznać. I tak w państwie polskim rodzi się ...miłość
Z tej okazji z Mietkiem i Barbarą, zaprzyjażnionymi emerytami, robimy małą bibkę w dzień Flagi. W poniedziałek z Mietkiem wzieliśmy a konto po 500 chwilówki. Będzie się działo. Może przed jesiennymi wyborami PIS się spręży i da 14-tkę.
dlaczego wypłaty w maju ? to przemyślana strategia, bo to miesiąc 1 komunii, więcej trafi na tacę
Chore to. Chcemy zwolnienia emerytur od opodatkowania, a nie rzucania jakiś jednorazowych ochłapów.
Nie narzekajcie. Dostaną wszyscy a nawet ci co atakują Prawo i Sprawiedliwość. Czy to źle czy dobrze? Wielu emerytów i emerytek poprawi zrujnowane biedą zdrowie. A co dali poprzednicy? Trochę źle się stało, że 13-tkę dostaną ci co mają po kilka a nawet kilkanaście tysięcy emerytury. Powinna być ustalona granica emerytury lub renty która jest rażąco niska. Ci co mają niskie emerytury a nie przepracowali nawet 20 lat (kobiety) i 25 lat (mężczyźni) powinni dostać tylko 50% 13-ki. A bogacze niech sobie dorobią na drutach albo na szydełku.
Już dostałem równiutko 888zł bez 25gr. 9mlnx025=2,250mln zostaje w ZUS.
Brawo dla rządu. Do tej pory nikt nie pomyślał o emerytach. Oczywiście zawsze można więcej ale myślę że z czasem będzie lepiej.
Warto tu przypomnieć o lekach dla osób 75 +. Moja mama korzysta z refundacji już 4 leków. Oszczędzamy miesięcznie ponad 200 zł. i jak tu nie widzieć, że zmienia się na lepsze.
Pozdrawiam kochani.
Nie rozumiem tylko dlaczego rząd trąbi o jakimś 1100 zł, jak dają 888 zł.
a dla młodzieży ktory pracuje do 26. roku życia też może prześlijcie 13 pensje bo ja nie mam dzieci a musze placic na to 500+ krrr
Totalna opozycja tak nauczyła naszych rodaków narzekać na wszystko, że już nie są w stanie ocenić czy coś jest dobre czy złe tylko krytykują - z przyzwyczajenia. To smutne.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!