Obecnie są żniwa wiec sarny daniele i jelenie które dotychczas podjadały na polach zboże - uciekają przed kombajnami, które nierzadko pracują nawet późną nocą (wczoraj widziałem pracujący kombajn na polu po godz 22:00). A spłoszone zwierzęta mogą przebiec nawet kilka km i wbiec wprost pod auto. Dodatkowo dziś rano widziałem nieopodal mojego miejsca zamieszkania (żadne z wymienionych w artykule) szczątki reflektorów oraz plamę krwi na drodze...
Niestety zwierzęta nie znają przepisów ruchu drogowego ;) W teorii poza terenem zabudowanym można jeździć 90 km/h, ale w praktyce dużo mniej i trzeba mieć tego świadomość.
Mój kolega też ostatnio miał zderzenie sarna.taki lament chłopu zrobiła
Jak dla mnie to troche za mocny tytul tego artykulu co do jego tresci.
Wczoraj jechalem z Kola Do Przyglowa,nawysokosci Nowej Wsi stal przy drodze w rowie jelen,ktory obserwowal jadace samochody.Jadac drogami przy polach naprawde trzeba zwolnic .Gminy i kola nastawialy pelno znakow by sie zabezpieczyc przed odpowiedzialnoscia za kolizie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!