W ten oto sposób Donal T. wprowadza przyzwolenie na korupcję otwartą. Kto będzie chciał zarabiać na śmieciach będzie musiał kłaść dużo gotówki na stół "władzy" by móc z tego tortu czerpać korzyści.
Brawo. Cena z kosmosu jak banda jełopów.
firma mogłaby stosować ceny dumpingowe
I co to by oznaczało w dłuższej perspektywie? Czy jest na sali ekonomista?
Tylko tyle, że żadna zewnętrzna firma spoza 3 wybranych, którymi są Juko, Hak i pewnie Remondis. Braci uwalą lub Remondisa bo drogi ale stać go.
Ceny zaniżą, więc konkurencji nie będzie żadnej, a jak zdechnie konkurencja to ceny mogą wrócić do stanu obecnego lub wyższego.
Korupcjogenne prawo pod szyldem złodziei.
Nie wiem dlaczego , ale czarno to widzę...
Szczególnie w odniesieniu do odbioru śmieci z prywatnych posesji - z domów jednorodzinnych. Aktualnie wszyscy mają z kimś podpisaną umowę o odbiór śmieci "ogólnych", odbiór śmieci posegregowanych, znają terminy odbioru,etc...
Znając życie,po zmianach odbiorców przez kilka miesięcy może być z tym problem.Dobrze,że będzie zima - o epidemię troche trudniej...
Bardzo mnie ciekawi sposób w jaki wymienieni "producenci" śmieci zostaną poinformowani o terminach ich odbioru, segregacji , etc...?
Zanim zaczniecie krytykować, poczytajcie jak ten system sprawdził się np. w Legionowie które już kilka lat temu wprowadziło podatek śmieciowy.
Moim zdaniem jest to doskonały pomysł. Skończy się podrzucanie śmieci a ceny za wywóz bez wątpienia będą niższe.
Schodzimy na "psy", umowy o pracę Śmieciowe, teraz podatek Śmieciowy, wypłaty również Śmieciwe!!!
[cytat="nik"]
Moim zdaniem jest to doskonały pomysł. Skończy się podrzucanie śmieci a ceny za wywóz bez wątpienia będą niższe.
[/cytat/
jestem za , mam dosyc płacenia dodatkowo za podrzucanie do śmietników spółdzielczych śmieci przez chamów,niedostosowanych społecznie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!