metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)29.08.2024 10:50

Panie prezydencie pan nie pęka nie ma żadnych geologicznych badań które by w 100% potwierdzały zasadność takich wierceń a uprawiać sztukę dla sztuki to niech sobie robią ci co dostają granty już miały być u nas hektolitry gazu łupkowego mieliśmy być drugim kuwejtem

99

go?ć_mieszkaniec ~go?ć_mieszkaniec (Gość)29.08.2024 10:39

W poniatów uszczyn są tam gdzie była przepompownia(nie otwarta) bez badań stwierdzam. 100 tys zł poproszę

33

Gosc 007 ~Gosc 007 (Gość)29.08.2024 11:10

Do Prezydenta przyszli Radni a nie obcy z ulicy. Widać że ich kompletnie lekceważy. Jeśli miasto nic nie zapłaci za takie badania to nad czym się zastanawiać. Chcąc być prezydentem to wypada być przygotowanym na ciągłość dzialalnosci urzędu. Tu nie ma czasu na zastanawianie się i próby Uczenia się przez nowego Prezydenta. Niech dobierze lepiej fachowców i zacznie pracować a nie się lansowac

143

gość ? ~gość ? (Gość)29.08.2024 11:14

Jest kilka pytań, np. do jakich głębokości będą wykonywane te badania? Czy jeśli się okaże, że najpłytszy odwiert będzie wskazywał, niższą niż konieczna do ogrzewania temperaturę, czy będzie pogłębiany /do ilu metrów?/ i pogłębianie w dalszym ciągu będą bezpłatne?

81

Moonlight ~Moonlight (Gość)29.08.2024 11:17

Ciekawe, kiedy stawki obniżą za place. Mieli to załatwić razem z Mazurową.

50

go?ć_pawel ~go?ć_pawel (Gość)29.08.2024 11:27

Dlaczego ta Pani nawet nie umie się poprawnie wysłowić. Dramat

66

Zdzoch ~Zdzoch (Gość)29.08.2024 09:26

Już w Toruniu mają geoterme i rachunki zamiast być niższe to są wyższe. Wydobycie i podgrzanie ich do temperatur plus zwrot z inwestycji wychodzi o wiele drożej

153

Kibic ~Kibic (Gość)29.08.2024 12:10

Brawo radni, najwyższy czas ten temat ruszyć. Pan prezydent podczas kampanii był jak najbardziej za, a teraz jakoś dziwnie się ociąga. Kto celowo od dawna blokuje ten temat, to widać wyraźnie? Ciągle odkładanie na półkę to rezygnacja, a gadanie o grach politycznych to tradycyjna wymówka.

121

Dudhd ~Dudhd (Gość)29.08.2024 10:19

2 pytania mam:
1. Pani Agnieszko, dlaczego zgłosiła pani chęć podpisania listu intencyjnego na 3 dni przed? Dlaczego nie zrobiła pani tego przez 100 dni rządów prezydenta?
2. Panie prezydencie - co pan zrobił przez 100 dni pana rządów, by skorzystać z geotermii?

211

Marcin Kołodziejczyk ~Marcin Kołodziejczyk (Gość)29.08.2024 12:30

Czytając niektóre komentarze utwierdzam się w przekonaniu, że dla części mieszkańców tego miasta nie warto robić nic. Niech płacą i płaczą potem przez lata. Słowa prezydenta Wiernickiego odebrałem również osobiście, gdyż byłem na spotkaniu, na którym członkowie Stowarzyszenia "RPT 23" przedłożyli wszystkie informacje dotyczące projektu oraz szczegóły przystąpienia i skorzystania z grantu, o który starają się krakowscy naukowcy w kwestii geotermii. Juliuszu, oprzytomniej i nie traktuj wszystkiego przez pryzmat tego, w co jakiś czas temu wdepnąłeś, a co nazywa się ogólnie polityką. Nie wiem, kto Ci doradza, ale jeśli potrzebujesz lepszych fachowców, to daj znać. Z obecnymi możesz się niebawem przejechać szybciej, niż Ci się wydaje. Czasem warto przejrzeć na oczy. Przez półtora roku nie o to walczyłem, żeby odsunąć od władzy ekipę Chojniaka i zamienic niczym stryjek siekierkę na kijek. Nie zmarnuj tej szansy, bo drugiej takiej okazji może szybko nie być.

134

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat