Uwaga do obywatela o nicku scania. Co dzień widzę co amatorzy z c+e robią na przejeździe w twardosławicach. A bez względu na to jaką posiadamy kategorię to wyjazd/wjazd z lidla na kostromską jest obarczony dużym ryzykiem, i jak cię nie wpuści jakiś kierowca to szans na włączenie się do ruchu nie ma.
Najczęściej stłuczki w tym miejscu powstają z powodu przekraczania podwójnej linii ciągłej przez spieszących się kierowców, którzy stoją w połowie sznurka samochodów i nie mogą dostać się do skrętu w lewo tak szybko jakby tego chcieli i w tym momencie wystarczy chwilkę poczekać ,ale niestety pośpiech i brawura wygrywają i sam miałem podobny przypadek w tym miejscu, gdzie cierpliwe czekałem na możliwość skrętu w lewo przy wyjeździe z Lidla, ale niestety zostałem uderzony w bok przez kierowcę jadącego pod prąd, który chciał tylko szybciej dojechać do pasa prowadzącego do skrętu w lewo :)
Tu nie chodzi o wjazd albo wyjazd.Jadąc Kostromska do Sikorskiego za wjazdem/wyjazdem Lidla jest linia przerywana do włączenia się na pas do skrętu w lewo.Jak wynika z praktyki juz wcześniej tworza sie dwa pasy na ulicy-do jazdy na wprost ido skrętu w lewo chociaż oznakowania na dwa pasy nie ma.Jak w takim wypadku ma wyjechac kierowca z Lidla w lewo skoro nie ma dobrej widocznośc ibo sa dwa rzędy samochodów?I w tym tkwi problem.
To nie wina marketu,a amatora kat.B który nie zastosował się do prostych przepisów.
Zakamuflowana opcja niemiecka postawiła swój market w takim strategicznym miejscu, żeby polscy patrioci ponosili straty rzeczowe i osobowe.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!