metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
kryss ~kryss (Gość)13.05.2020 10:44

Powinni częściej robić dofinansowanie do wymiany pieców https://sklep.grzejniki-purmo.com/kategoria-produktu/piece-gazowe/

00

gość ~gość (Gość)05.02.2018 21:30

Ja mam piec na wszystko co mam zrobic jak kosz na smieci zabieraja tylko 1 miesiacu a smieci jest wiecej niz pojemnosc kosza taki jest eko bełchatów ktory tak oproznia kosze pozdrawiam bujny

01

wymiana2017 ~wymiana2017 (Gość)05.02.2018 14:10

Rusza kolejny nabór? A gzie pieniądze dla tych co już wymienili? Dawno obiecane a kasy nie widać, pokażcie że ten program działa, a nie naciągacie kolejnych ludzi. Nie ma chętnych i dlatego kolejny nabór.

114

wera ~wera (Gość)05.02.2018 20:03

Pic na wode. Trzeba kupić piec z listy musi podłączyć określona firma. Szkoda zachodu

20

Witek ~Witek (Gość)05.02.2018 19:09

Znowu szuka się naiwnych by wyłożyli kasę a znajomi królika zacierają ręce bo zarobią na kolejnym przekręcie rządzących. Nie ma znaczenia budowa pieca jaki on jest a jak się w nim pali. Podstawa to wysoki komin z dobrym ciągiem by nim regulować wylot spalin i nie ma znaczenia jakim węglem palimy a w jaki sposób . . Tak nabito w butelkę tych co dali się namówić na panele słoneczne piece z podajnikami. To kosztowny interes awaryjny i nic nie wart. Większość ludzi nie ma odpowiednich pomieszczeń na nowe rodzaje pieców bo są zbyt duże drogie i kłopotliwe w utrzymaniu . Mam duże doświadczenie - w paleniu na różnych rodzajach piecy od kotłowni zakładowych osiedlowych po piece Hofmana . Palenie to sztuka tak jak nie każdy będzie dobrym kierowcom i to samo dotyczy palenia w piecu. .Niska emisja nie powoduje smogu a jeśli i mamy wietrzne dni to smogu nie ma . To co w większości nazywa się smogiem to opryski chemiczne na niebie które tworzą niski pułap chmur a co za tym idzie zwiększ to powstawanie smogu i przy okazji mamy pogodowe niespodzianki . To nic innego jak wojna pogodowa stosowana nie tylko wobec Polski . Po co było podpisywać CETA teraz będziemy ponosić tego konsekwencję

21

mom ~mom (Gość)05.02.2018 17:50

Cytuję:
Z dofinansowania mogą skorzystać ......., podłączyć się do miejskiej sieci ciepłowniczej

I tu jest pole do popisu Magistratu.
Mija kilka lat jak odnawiano Stare Miasto. W projektach zapomniano o doprowadzeniu sieci ciepłowniczej ........ jedyna okazja do naprawy złych decyzji i wyciągnięciu wniosków w stosunku do osób odpowiedzialnych za ten fakt ...... St.Mi. jest jednym z głównych źródeł smogu w mieście .....

42

gość ~gość (Gość)05.02.2018 17:39

Teraz palą śmiećmi bo ich nie stać na węgiel jak im dadzą piece ekologiczne to już ich będzie stać na gaz,na olej i na pelet który po tych akcjach z dotacjami zdrożał o100 procent.

53

zadymiony ~zadymiony (Gość)05.02.2018 14:53

A może by tak podłączyć do sieci miejskiej ?

51

obserwator ~obserwator (Gość)05.02.2018 16:19

A niech urzędnicy przejdą się po mieście i niech zobaczą czym ta ludność pali. Jeden wielki smród. Palą jakimiś oponami czy innym śmieciem i żadnej straży miejskiej i żadnego urzędnika. Gdzie są kontrole ?

104

Jeszcze tu kiedyś powrócę ~Jeszcze tu kiedyś powrócę (Gość)05.02.2018 14:24

Znów szukają głupich i naiwnych!!!

137

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat