Moja sąsiadka w ogóle nie wystawia śmieci ,mieszka z ,,przyjacielem,, i pewnie co jakiś czas wywożą śmieci ! Dlaczego takimi nikt się nie zajmie ,przecież widać kto wystawia śmieci ,a kto nie!!
A 1/5 Polaków, flejtuchów, podrzuca śmieci gdzie popadnie, jak kukółki, pomimo że co miesiąc płaci obowiązkowo za odbiór odpadów wszelkiego rodzaju, oprócz wielkogabarytowych (co pół roku). To marnotrawi działania wszyskich tych "porządnych"
Profesjonalne segregowanie, to niby robi Juko, jeden wielki syf , smród, brud ,przekleństwo dla ludzi mieszkających blisko więcej wywiewa z Juko niż zdążą posegregować
śmieci powinny być segregowane w profesjonalnych sortowniach śmieci a nie w domach !
Ja segreguję na palne i nie palne. A te palne na te które można spalić w dzień i które można spalić w nocy. Segregacja jest dobra i potrzebna.
co jest złego w śmieciach, dla środowiska?? przecież wszystkie materiały które wykorzystujemy do produkcji opakowań itp. pochodzą z ziemi, z naszej planety, z substancji które są tutaj, środowisko nie ma uprzedzeń do naszych śmieci, pewnie widzi je jako kolejne ze swoich dzieci.
Po co segregować śmieci skoro ze śmietnika spod mojego bloku (TBS) wszystkie odpady wrzucane są do jednej śmieciarki???
Ja tam nie przebieram.Od tego są ludzie na śmietniskach i biorą za to kasę.Nie będę przy takich stawkach jeszcze za kogoś roboty robić.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!