Dać im tą podwyżkę, ale zero dopłat z budżetu dla MZK!!! Niech sobie spółka radzi sama, jak musi to niech upadnie. Rynek sam wypełni próżnię.
Tomaszu nie chce pan puścić mojego prawdziwego newsa. Dobry był. Wierzę,że Chojniaka pan się nie obawia.
Zrobić porządną kontrole wszystkim minibusom. Niech drogówka i ITD prześwietli porządnie te bydłowozy wtedy już 80% tych pojazdów straci dowody rejestracyjne, pozostałe 20% sprawdzić jeszcze dokładniej a okaże się, że nie spełniają obowiązujących w Polsce przepisów dotyczących pojazdów komunikacji miejskiej. Do tego proponuję nie jeździć tym "czymś". A jak już się wsiądzie brać bilet.
Zdarzyło mi się jakiś czas temu do tego pojazdu wsiąść, jak zapłaciłem i nie odchodziłem kierowca był zdumiony i powiedział żeby usiadł bo są wolne miejsca. Gdy mu powiedziałem, że cały czas czekam na bilet to chłop zdębiał. Co ciekawe tak się wystraszył, że po wydaniu mi biletu nabił jeszcze kilkanaście biletów na kasę. I tu jest niezłe oszustwo i kradzież na grube miliony....
Wyniszczyć konkurencję. Prezydent winien cofnąć koncesje.
Szowinizm przez Ciebie przemawia drogi pracowniku MZK.
Gdyby nie minibusy bilet kosztowałby dziś 10zł lub więcej.
A dlaczego to mamy płacić za nieudolne zarządzanie
Co do stanu technicznego to tabor MZK jest w porównywalnym stanie technicznym jak minibusy nawet gorszym.
Widzę codziennie jak te zdezelowane autobusy próbują poruszać się po mieście i że tego policja i straż miejska nie widzi. No ale w rodzinie karać nie wypada!
Stanąć za takim to odór chce zadusić mimo że szyby pozamykane w aucie i dym ogranicza widoczność.
Z budżetu miasta na utrzymanie dogorywającej spółki MZK idą grube miliony a poprawy jakoś nie widać. Prezydent miasta przeprowadza wyłącznie zabiegi stricte kosmetyczne, wymieniając prezesów i członków rady nadzorczej. Co w radzie nadzorczej MZK robi radny M.Błaszczyński pobierając z tego tytułu 2.000 zł miesięcznie, który jest lekarzem chorób płuc? Pan radny Błaszczyński podobno niepełnosprawny korzysta skwapliwie z darmowego parkowania w płatnych strefach. Czy faktycznie jako orzecznik niepełnosprawności przy MOK jest osoba niepełnosprawna powinna sprawdzić prokuratura.
Nie jestem pracownikiem MZK, nikt z mojej rodziny tam nie pracuje ani nie prezesuje. Wyrażam swój pogląd na podstawie obserwacji piotrkowskich ulic i obowiązujących przepisów.
Dba o nasze zdrowie.Sprawdza węchem układy wydechowe:))))
jest to polityka chodzi o poparcie
a odwołanym i tak do końca kontraktu trzeba płacić
i mamy na garnuszku starych i nowych prezesów czy członków.
Motto dnia:
Nie daj się okradać pazernemu państwu bądź szybszy
no niezle :D:D:D:D w takim Tomaszowie nie ma minibusów a bilet kosztuje tyle co w Piotrkowie :P a MZK nadal pozostaje komunalnym zakładem i ma 4 razy wiecej kasy niz MZK w Piotrkowie :P
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!