metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Bezrobotny konserwator zabytków ~Bezrobotny konserwator zabytków (Gość)20.05.2014 18:15

"Al-Bundy" napisał(a):
Zastąpi?! Chyba pokryje?

Obie formy są poprawne.

12

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)20.05.2014 18:24

Załóżmy, że masz przełożoną. Zapewniam, że jest różnica między zastąpieniem przełożonej a pokryciem przełożonej... ;)
Zdanie w artykule zabrzmiało, jakby mieli zdemontować płyty (czyli całe ściany!), a w ich miejsce zainstalować jedynie elewację...

21

CoolMen ~CoolMen (Gość)20.05.2014 19:42

Cytuję:"Do reformy administracyjnej kraju mieściła się w nim Komenda Wojewódzka Policji".
A co teraz się mieści? Czy tylko policja? Bo chyba policja nie zajmuje 10 pięter tego budynku i pomocniczych budynków obok niego? Przyjmując, że ogółem zatrudnionych jest 300 policjantów i 100 pracowników cywilnych to mają chyba niezły luz.

31

Piotrkowianin Piotrkowianinranga20.05.2014 20:50

"CoolMen" napisał(a):
Cytuję:"Do reformy administracyjnej kraju mieściła się w nim Komenda Wojewódzka Policji".
A co teraz się mieści? Czy tylko policja? Bo chyba policja nie zajmuje 10 pięter tego budynku i pomocniczych budynków obok niego? Przyjmując, że ogółem zatrudnionych jest 300 policjantów i 100 pracowników cywilnych to mają chyba niezły luz.

Z tego co wiem, to w wieżowcu była KWP, a w czteropiętrowym budynku obok Komenda Rejonowa Policji. Po reformie budynek czteropiętrowy przejął Urząd Miasta, a w wieżowcu mieści się KMP i oddział Wojewódzkiej Inspekcji Transportu Drogowego.

21

ggosc ~ggosc (Gość)21.05.2014 09:12

czy te meble będą nadawały się do czegokolwiek po remoncie? na pewno zostaną kupione nowe mebelki :)

20

mc ~mc (Gość)21.05.2014 17:56

Za te pieniądze to prawdopodobnie wystawiono by dwie takie komendy od podstaw. Nie wiem kto to kalkulował i kto znów na tym zarobi.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat