Nie mówię o drogach afsaltowych ale wszystkie drogi polne wołają o pomstę do nieba. Same dziury. Dawniej raz na jakiś czas przejechała równiarka a teraz to tylko lans i zabawa: byle tylko się nażreć.
Tyn budrzet mnie rozczarowuje bo nie buduje się już kurde żadnych domów ludowych ani nic. Wogule licho. Nawet warszawianki nie burzom. I ni ma gdzie auta zostawić jak się idzie na zakupy albo co załatwić w gminie. Gminne centrum unasieniania loch miało być i tyz ni ma
Proszę włączyć tv Republika tam leci kabaret 24h i tam wam powiedzą na kogo głosować.
Brakuje tylko złotego zegarka, żeby można było myśleć, że mamy do czynienia z człowiekiem światowym...
Wyważony to byłby jakbyś na jednej i drugiej szali położył 7 kg , a tu jest ogromny deficyt i mydlenie oczu. Nie została podana informacja ile kosztują mieszkańców gminy pensje 4 grubych kotów z zarządu i diety radnych. Na pewno czekają nas podwyżki podatków i opłat.
Niektóre z tych inwestycji są faktycznie wieloletnie, a ul. Złota w Bujnach (równoległa do Piotrkowskiej, łącząca Glinę z Piotrkowem) trwa rekordowo długo, nie wiem jak taką drogę można było rozgrzebać i nic nie robić przez rok, kto taką umowę zawarł z wykonawcą albo jak egzekwowane jest realizacja przez gminę?
Marnotrawny a nie ambitny, ponieważ na same projekty zaplanowano aż 343 000 tyś. zł przy 16 milionowym deficycie. Jeszcze tak złego budżetu w tej gminie nie widziałam. W tych czasach zaplanowano 9 milionów kredytów. MASAKRA. A trudny to jest nie budżet tylko wiadomo kto w tej gminie. Na oświatę 32% budżetu to oznacza, że ta "Wielka "reforma nic nie dała. Zlikwidować szkołę w Bogdanowie to będzie z 6 milionów oszczędności. Chyba w Woli są lepsze warunki i poziom nauczania.
W budżecie jak widzę brak podstawowego zapisu dotyczącego inwestycji w modernizację i nowe linie oświetlania ulicznego. Środki na ten cel można przecież przeznaczyć z oszczędności wynikających z wyłączenia oświetlenia w nocy
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!