Przy tak grającej Piotrcovii cytuje regulamin:
"Drużyny, które w rozgrywkach PGNiG Superligi kobiet zajmą XI i XII miejsce wezmą udział w turnieju barażowym o prawo gry w PGNiG Superlidze kobiet sezonu 2018/2019. Turniej rozgrywany będzie w formule „każdy z każdym” z udziałem XI i XII drużyny PGNiG Superligi kobiet oraz drużyn, które zajęły pierwsze miejsca odpowiednio w grupie A i B pierwszej ligi kobiet. Gospodarzem turnieju barażowego będzie w sezonie 2017/2018 drużyna, która zajmie pierwsze miejsce w grupie A I ligi kobiet sezonu 2017/2018. Porządek gier w turnieju barażowym zostanie wyłoniony w drodze losowania. Drużyny, które w turnieju zajmą pierwsze i drugie miejsce uzyskają prawo gry w PGNiG Superlidze kobiet sezonu 2018/2019."
Oby do takiej sytuacji nie doszło należy wygrać choć 2-3 mecze z pozostałych:
2018-03-28 KPR Gminy Kobierzyce - MKS Piotrcovia
2018-04-07 MKS Piotrcovia - KPR Jelenia Góra
2018-04-14 MKS Piotrcovia - Korona Kielce
2018-04-21 KPR Ruch Chorzów - MKS Piotrcovia
2018-04-25 UKS PCM Kościerzyna MKS Piotrcovia
2018-04-29 MKS Piotrcovia - KPR Gminy Kobierzyce
2018-05-05 KPR Jelenia Góra MKS Piotrcovia
2018-05-09 Korona Kielce MKS Piotrcovia
2018-05-19 MKS Piotrcovia KPR Ruch Chorzów
Proponuje przyjść potrenować jak każdy znawca ;) ważne by się utrzymać w Elicie ;) a wcześniej ludzie cisneliscie po Agacie a teraz szukacie winnej w Pani Marszałek ? Znacie ja ze ja oceniacie ? Problem raczej jest gdzie indziej pewnie! Panny nje załamywać się walczyc do końca a wszystkim znawca piłki ręcznej proponuje zrobic licencje A i prowadzić zespół
widze ze tu podemna trener z licencja A jest ;) zdarzają ske slabsze mecze poprostu wychodzi zmęczenie długim sezonem ;)
czy mogę zgłosić kilkuletnią córkę na bramkę ? obroni napewno więcej niż nasze dwie bramkarki razem wzięte......
O tym że źle się dzieje pisałam już dawno. Hejtowaliście na Wypychową a jak jej nie ma to sami widzicie co jest. Trener nie radzi sobie, a działania zarządu na zawsze zapamiętam z tańca pana spikera z panią prezes po wygranym meczu z Jelenią Górą. To było szczytowe osiągnięcie tej grupy działaczy. Ten taniec właśnie.
Piłkarkom ręcznym Piotrcovii kibicuję prawie 30 lat. Jestem na prawie każdym meczu. Pierwszy raz wyszedłem po meczu bez mała ze łzami w oczach... Dziewczyny pokażcie charakter i zacznijcie wygrywać. Zarząd niech powie kibicom quo vadis Piotrcovii??? Szanowni Państwo z Zarządu powiedzcie nam kibicom o sytuacji naszego klubu bo nie jest dobrze. Czy są jakieś plany ratowania tej sytuacji?
Trenerze! Nie chcę zwrotu za bilet! Chcę oglądać dobrze grającą Piotrcovię a nie "zamordowane" przez ciebie zawodniczki,bo ty zmian nie dokonujesz! A od Marszałek to wy "kibice" 3 m w bok!
Odkąd Pan Laskowski został społecznym doradcą prezesa drużyna leci po równi pochyłej. Tyle w temacie.
No cóż, jak się czyta te komentarze niektóre, ma się nieodparte wrażenie, że zarząd szuka kolejnego kozła ofiarnego za swoją nieudolność, w Pani Marszałek i Panu Laskowskim. To zarząd zatrudnił Pana Przybylskiego, po pierwszej rundzie w 2016 roku, gdzie zawodniczki były przygotowane kondycyjnie przez byłego trenera. Teraz okazało się, że trener nie jest jednak tak dobry, nie przygotował zawodniczek pod względem kondycyjnym, co widać po zawodniczkach, które po 15 minutach siadają na ławie, a po 45 minutach, oddychają rękawami. Taktycznie też nie ma szału. Szkoda tylko, że za nieudolność innych, płacą zawodniczki, które wykonują swoją pracę, tak jak im każą, a nie tak jak by chciały lub mogły. To nie ich wina, że zarząd zatrudnił takiego trenera, a trener wymaga mniej i nie potrafi ich przygotować i wymagać.
Dziewczyny spokojnie, sport jest jaki jest, raz się wygrywa raz przegrywa, dacie radę.
A dla zarządu "... tak się bawi szlachta...".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!