czy to jest to samo zdarzenie - http://www.tvn24.pl/wypadek-k-czestochowy-nie-zyje-rowerzysta,362759,s.html ?
to kto tu jest nierzetelny?
W interesie rowerzysty, jest aby być bardzo dobrze widocznym na szosie.Niestety, nie wiadomo dlaczego, większość nie używa jakichkolwiek świateł, lub bardzo słabych. A są dostępne rewelacyjne czerwone światła do rowerów bardzo dobrej jakości widoczne nawet z 1km. Kosztują ok 40-50 zł. Nie warto z powodu oszczędności 50 zł ginąć !
gdzie lubochnia i czerniewice (woj. łódzkie nad Tomaszowem), a gdzie zajaczki i częstochowa (śląsk)... trochę rozumu...
Kilka dni temu przejeżdżałam przez małą wieś, na swej drodze spotkałam czterech rowerzystów, żaden z nich nie posiadał świateł, jeden tylko założył sobie latareczkę taką na czoło aby oświetlić sobie drogę. Mało tego każdy z nich był ubrany w szare robocze ubrania, a była godzina 19. Teraz żałuję, że nie zawiadomiłam policji.
przy takiej widoczności jaka dziś rano była w okolicy Lubochni to światła niewiele dawały ... :(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!