metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
xwildnaturex ~xwildnaturex (Gość)11.11.2010 15:43

Jak On to kurde zrobił? eh..

00

P51 ~P51 (Gość)11.11.2010 20:01

"kierowca" napisał(a):
wystrzał z gumy spowodował ściągnięcie auta na przeciwny pas...niestety odbywa się to trochę bardziej drastycznie niż w osobówkach:(

Oczywista oczywistość.Kto zna choć trochę fizykę,wie,że dzieje się to tym groźniej,im wyższa jest prędkość.Jestem pewien,że gdyby jechał wolniej ( czytaj-zgodnie z przepisami) to do takiej jatki by nie doszło...

00

P ~P (Gość)12.11.2010 00:24

"P51" napisał(a):
Chodzi tylko,żeby prowadzili je mądrzy,rozsądni ludzie, a nie bandyci...

Kierowcy ciezarowek nie sa bandytami, jezdza tez zgodnie z przepisami. Czytaj: na pewno nie gorsi ani gorzej niz kierowcy osobowek. Niestety, wypadki sie zdarzaja, sa powazniejsze z ciezarowkami, a drogi polskie sa jakie sa, czytaj: nie nadaja sie do ciezkiego transportu ale zarabiac trzeba.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga12.11.2010 08:31

"P" napisał(a):
Kierowcy ciezarowek nie sa bandytami

Nie są?
A to: http://img535.imageshack.us/img535/8891/z5656810x.jpg ?

00

Kierowca ~Kierowca (Gość)13.11.2010 10:03

Cytuję:
Nie są?
A to: http://img535.imageshack.us/img535/8891/z5656810x.jpg ?

Nie są. POdajesz przykład kierowców z litwy akurat a Ci naprawde nie myślą. Połowa waszych komentarzy jest bezsensu.Prędkość w tym wypadku nie musiała być wysoka jednakże w przypadku zderzenia czołowego jest to suma prędkości obydwu pojazdów, więc nawet jeżeli obydwaj poruszali się prędkością ok70 km/h to tak jakby przy 140 km/h uderzyć w ścianę. A wystrzał opony w przednim kole to jest najgorsze co może się przytrafić i nikt z tych którzy piszą te mądre komentarze nie będzie wiedział jak to jest kiedy w pewnym momencie tracisz całkowicie kontrole nad pojazdem który w sumie waży ok 40T, póki tego nie przeżyje, a powiem że wtedy liczy się tylko szczęście.Pozdrawiam

00

P51 ~P51 (Gość)29.11.2010 13:28

"czytelniczka" napisał(a):
piszecie komentarze i ubliżacie kierowcom którzy normalnie pracują.Kierowca ciężarówki to nie bandyta ani morderca.

Zarzucasz mi jak sądzę subiektywizm w ocenie, ale sama jesteś subiektywna,czyli nieobiektywna.
Ja zawsze mówię,że kierowca jest bandytą,jak gna na złamanie karku i ma w d...pie przepisy o ruchu drogowym.Każdy!Dobrze wiem,że jak wszędzie,są ludzie/kierowcy rzetelni,uczciwi,starający się jak najlepiej wykonywać swoją pracę. A pracę można wykonywać dobrze i źle, nie wystarczy powiedzieć,że się pracuje...
A Ty piszesz ,że wszyscy sa cacy - a to błąd.
Po to każdy ma wyobraźnię i poczucie własnej odpowiedzialności za siebie, powierzone mienie i innych ludzi.A jeśli tego brakuje, to niestety taki osobnik za kółkiem jest po prostu bandytą - i co gorsza - w "pracy"...

10

P51 ~P51 (Gość)22.11.2010 09:37

"P" napisał(a):
Kierowcy cieżarowek nie sa bandytami, jezdza tez zgodnie z przepisami

Tiaaaa...
Przekonaliśmy się przed kilkoma dniami w TV, gdzie przyłapany na bandyckim rajdzie kierowca ( prawda,że z Litwy) oznajmił-"że wszyscy tak jeżdżą"...

00

P51 ~P51 (Gość)22.11.2010 09:44

"Kierowca" napisał(a):
A wystrzał opony w przednim kole to jest najgorsze co może się przytrafić i nikt z tych którzy piszą te mądre komentarze nie będzie wiedział jak to jest kiedy w pewnym momencie tracisz całkowicie kontrole nad pojazdem który w sumie waży ok 40T, póki tego nie przeżyje, a powiem że wtedy liczy się tylko szczęście.

Oczywiście, zwłaszcza wystrzał opony w przeładowanym nagminnie pojeżdzie...Dociekliwość rodziny ofiary zabitej przez ciężarówkę w której wystrzeliła opona wykazała właśnie taką sytuację...
Nie chodzi mi o licytowanie się i szermierkę na argumenty.
Moim zdaniem za dużo jest do stracenia,by podchodzić do obsługi samochodu ciężarowego z nonszalancją i do prowadzenia pojazdu z nieuwagą.A do tego potrzebni są rozsądni ludzie-a takich na razie w mniejszości...bo trzeba zarabiać pieniądze...

00

czytelniczka ~czytelniczka (Gość)23.11.2010 12:19

piszecie komentarze i ubliżacie kierowcom którzy normalnie pracują.Kierowca ciężarówki to nie bandyta ani morderca.Wypadków na drogach jest ogrom i większość niestety z udziałem samochodów osobowych.W tym przypadku mogło zawieść auto czy opona,a kierowca który był "sprawcą"tej tragedii nie zrobił tego celowo i nie jest bandytą,poprostu pracował tak jak inni ludzie.
Głębokie wyrazy współczucia dla rodzin obu kierowców

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat