jak oceniacie nowego Pana rzecznika!? bo ja się wolę nie wypowiadac?
I to są właśnie nasi radni (...)"Dzisiaj kilku radnych mówi, że tak naprawdę nie wiedzieli na co głosowali - informuje"(...)
Jak można powiedzieć, że nie wiedzieli na co glosują?Prezydent, jego rzecznik
Reprezentuje ten sam poziom arogancji co jego szef. Czy będzie w poruszanych tematach tak biegły jak p.o. rzecznika Skórka lub Jarszak? Rzecznik jest od tego, żeby nawet najgłupsze pomysły, decyzja szefostwa przedstawiać jako inteligentne, przyszłościowe.... ciężka rola.
Dziwi mnie za to podejście lokalnych "dziennikarzy" dla których (takie mam wrażenie) bycie rzecznikiem w UM, Starostwie itp jest szczytem ich marzeń.
Pan Torański małe ma pojęcie o naszym historycznym mieście i o jego mieszkańcach a tym bardziej o naszych problemach. Skąd ma on znać nasze problemy ?... jak jest z miasta Łodzi. Podzielam pogląd, to
Te pretensje to trzeba kierować przede wszystkim do Zarządu Piotrkowskiej Spółdzielni Miejszkaniowej z jej prezesem na czele. Bo przecież sprzedaż przyległego terenu firmie komercyjnej jej conajmniej skandalem. To oni - zarząd spółdzielni na swoim terenie i sąsiednim tez powinien dbać o tzw. przestrzeń życiowa dla mieszkańców - sółdzielców, a nie tylko o nabijanie sobie kabzy za kilka godzin tzw. pracy.
A może ktoś chce się założyć, że ten blok jednak w tym miejscu nie powstanie? ;)
"W wyniku głosowania, przy 18 głosach za, bez głosów przeciwnych i wstrzymujących Rada Miasta podjęła Uchwałę nr XXIV/404/08 w sprawie wniesienia przez Gminę Piotrków Trybunalski wkładu niepieniężnego w postaci własności nieruchomości niezabudowanej o powierzchni 0,6647 ha, położonej w Piotrkowie Trybunalskim przy ul. Belzackiej do Towarzystwa Budownictwa Społecznego Spółka z o.o"To fragment sesji Rady Miasta na której nieszczęsna działka została przekazana TBS-owi. Radnych mamy 23 a nie 18 a więc na jakiej podstawie rzecznik twierdzi,że wszyscy głosowali jednomyślnie za.Chyba jeszcze w tym temacie się nie zorientował. Musi skrupulatnie policzyć....
Zakładać się nie będę - to czy blok powstanie, czy nie, zależy od konsekwentnego postępowania mieszkańców. Będą mieli wystarczjące środki prawne na etapie wydawania decyzji, pozwolenia na budowę, itp. Jako sąsiedzi - powinni być stronami w tej sprawie. życzę im wytrwałości i powodzenia!
Wybierani radni i prezydent, a także zatrudnieni urzędnicy - są tylko przedstawicielami lub wykonawcami. Źródłem władzy są obywatele - i nie można rządzić miastem wbrew ich woli!.
Czy ktoś sprawdził, jakie jest przeznaczenie tej działki w planach zagospodarowania????
im więcej tego gościa słucham w 'Strefie Fm" tym bardziej jestem przekonany,że to oszołom.fuka,parska.syczy i nie zdrowo się podnieca.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!