Dziekuję wszystkim piszącym na tym forum i deklarującym pomoc i poparcie moich działań w tej sprawie. Oczywiście podjęłam działania w tej sprawie i będę ją pilotować zgodnie z przysługującym mi prawem jako przedstawicielowi broniącemu praw zwierząt.Mimo to liczę na Państwa poparcie i wsparcie.Zwracam się jednocześnie o pomoc w ratowaniu gołębi co ktorych narasta ogromna niechęć i dążenie do ich wytępienia. / ul.Słowackiego /Pozdrawiam Grażyna Fałek
W imieniuu własnym, dziękuję p. G.Fałek za zwrócenie uwagi forumowiczów na zamiar pozbycia się przez Urząd Miasta gołębi z budynku przy ul. Słowackiego 7 przy użyciu sokołów, jastrzębi i żelu. Obie metody są niehumanitarne. Piotrkowski gmach sądu od dawna jest okolcowany. Wstyd, że Iustitia narusza prawo a Wydział Ochrony Środowiska piotrkowskiego Urzędu Miasta ustami kierownika Kowalskiego, publicznie wypowiedział wojnę a nawet likwidację gołebi których obecnośc w innych miastach nikomu nie przeszkadza. Tłumaczenie, że takie metody stosują na lotnisku w Łasku nie powinny mieć zastosowania w centrum miasta bo ulica nie jest lotniskiem. Są inne metody np. z uzyciem sieci i wywiezieniem gołębi do parku. Niech władze miasta wycinają więcej drzew to te gołębie przeniosa sie na budynek Urzędu Miasta. Wstydzę się za nasze władze które nie pootrafią skutecznie waqlczyć z patologią, alkoholizmem i chuliganami, tylko z bezbronnymi ptakami. No cóż, Prezydent Miasta Krzysztof Chojniak, pokazał juz jak dba o bezdomne zwierzęta przebywające w piotrkowskim schronisku teraz przyszła kolej na dzikożyjące gołębi i inne ptaki bowiem kier. Kowalski zapwoedział, że metodą na "sokoła" będą płoszone (a raczej zabijane) nie tylko gołębie ale również inne ptaki. Czy p. Kowalski zagwarantuje, że na tym żelu nie usiądzie zimą sikorka czy wróbel i nie będzie mógł się podrwać z parapetu i umrzez z wycieńczenia? W tym wszystkim widzę elementy znęcania się nad bezdomnymi zwierzętami i należy na to odpowiednio zareagować aby zmusić władze miasta do odstąpienia od tego szalonego popmysłu.
j...k - gdzie mogę znaleźć jakieś informacje o zamierzonym użyciu tego żelu???
Przyznam, że brudzące gołebie mnie raczej nie zachwycają, ale są metody regulacji ich działania, znane od lat z całej europy. W odróznieniu od ptaków drapieżnych, które są jednak jakimś elementem naturalny, ten żel (lep?) wygląda na nielegalny.
Skontaktuj się z kier.Kowalskim w Referadzie Ochrony Środowiska w Urzędzie Miasta na 3p. w PT ul. Szkolna 28.
Pan KOWALSKI to już nie wiadomo kim jest ...??? Z tego co wiadomo to pracuje również w prywatnej firmie na ul.Młynarskiej i to z tej samej branży co praca w urzędzie!!! a tym też ktoś powinien się zająć...
oczywiście. Kierownikiem całego Referatu jest p.E.Dobrowolska lecz sprawą gołębi zajmuje się p.Kowalski.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!