To w MZK tyle kasy maja że szastaja na prawo i lewo?! Ps. Od razu niech monitoring założą :)))
jest to bardzo dobry pomysł, ale w większych miastach.Piotrków niestety nie ma, aż tyle linii MZK. W dużych miastach bardzo sprawdzają się elektroniczne rozkłady jażdy :)
Bardzo dobry pomysł. Starsze osoby nie zawsze mogą dojrzeć na rozkładach godziny odjazdu, a na takim wyświetlaczu będą widoczne. A i dla przyjezdnych Piotrków będzie wydawał się bardziej nowoczesnym miastem. Trzeba iść do przodu. Popieram.
A na zdjęciu tablica z godziną, datą, .... a informacji o jakimkolwiek kursie brak. Czyżby tablica informowała jedynie o kursach, któ¶e będą w przeciągu najbliższej godziny :)
Tablica już pokazuje wszystko co trzeba i muszę powiedzieć, że nawet się zgadza ze stanem rzeczywistym. Oby więcej takich tablic.
Super, tylko szkoda, że nie pokazuje za ile minut odjazd tylko konkretną godzinę.
Myślę,że znając polską kulturę,to długo długo ta elektryka nie będzie działać i znowu pozostanie tradycyjna szarość::::
nie wiem na jakiej zasadzie miałby działa ten system, jeśli po prostu wyświetlać na tablicy rozkład jazdy to dla mnie szkoda zachodu wolę ładna podświetlaną tradycyjną tablicę, natomiast jeśli miałby podawać za ile podjedzie konkretny autobus, czy ma opóźnienie czy nie itp. to było by fajne ale wiem że w naszych warunkach jest to nierealne, poza tym na zdjęciu widać jak komiczne jest to połączenie plastikowych budek z lat '90 z takimi wyświetlaczami.
A po co się mają zatrzymywać, skoro nikt nie zamierza tam wsiąść, ani wysiąść? Żeby zwiększyć zanieczyszczenie powietrza spalinami ruszającego autobusu oraz spowodować jeszcze większe spóźnienie? A gdzie niby masz taki przepis?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!