Mój blok już dość dawno podłączono do miejskiej sieci grzewczej a ja mam jeszcze około 0,5 tony węgla w piwnicy. Aż strach pomyśleć co będzie jak mi to kiedyś znajdą. Do użycia siekiery niezgodnie z jej przeznaczeniem chyba się nie przyznam a ostatnio użyłem jej do wbicia dwóch gwoździ.
"a właściciel posesji nie posiadał dokumentów potwierdzających legalne nabycie takiej ilości paliwa" , a jest taki obowiązek? Jak kupuję paliwo w stacji paliw to nie biorę żadnych dokumentów. Nie muszę. Nie muszę również udowadniać że nie ukradłem, to ktoś kto tak sądzi powinien przedstawić dowody na kradzież. Jeżeli nie posiada dowodów i oskarża to znaczy, że pomawia.
A czy jakby ten człowiek wypił ten olej opałowy to również dostał by mandat, za używanie niezgodnie z przeznaczeniem, czy dostałby tylko zatrucia ?
Nie płacenie podatków to samoobrona społeczna, zawsze będę popierał takich ludzi. W dzisiejszych czasach przełożenie pracy na to co Ci zostaje w portfelu to około 30% do ciebie resztę bierze panstwo(ZUS 1 około 20%, ZUS pracodawcy 20%- na który ty musisz zapracować, podatek dochodowy - okolo 20 %, podatki ukryte), masakra w jakich czasach żyjemy, 100 lat za murzynami dosłownie i to wszystko w imię postepu
na własny użytek miał,nie wolno? co to kogo obchodzi na czym jeżdże swym passatem? kupione/zatankowane
Mrozy w TVP SA zapowiadają, to sobie opał zabezpieczył... i tej wersji niech się trzyma. A że nie ma kotła na olej? Właśnie jest w trakcie wyszukiwania najlepszej oferty. Czym głupsze tłumaczenie, tym lepiej. Wszak wiadomo jacy ludzie będą to rozpatrywali. I niech znajdzie dobrego adwokata z dobrymi układami w sądzie. Najważniejsze -nie przyznawać się do niczego i jak najmniej wyjaśniać w trakcie przesłuchań!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!