Jedni się wygaszą, inni się powchłaniają i każdy będzie zadowolony. Najważniejsze, że dyrektorzy nadal pozostaną dyrektorami i nie będzie protestów jak przy przenosinach SP 10 do IV LO. A z dziećmi jakoś tam będzie.
A w przypadku SP 10 i SP 2 to kto kogo wchłania: SP gimnazjum czy odwrotnie?
ktoś musi na tym zarobić kasę. Przyjdzie nowy inwestor i mu się będzie wszystko opłacało. Ja będę o tym pamiętać podczas zbliżających się wyborów.
dziecki, które przechodzą do gimnazjów zmieniają się diametralnie, stają sie bardziej pyskate, wywyższają się cały czas, nie wiem czy dzieci odczuwają jakaś satysfkację z tego, że znajdują się w innej szkole i dlatego? likwidacja gimnazjów to bardzo dobry pomysł. trzymam kciuki, aby wszytsko poszło pomyślie.
Zamykać, likwidować co znaczy "wygaszać". Wygasza się piec i to duży więc to trwa. A gimnazja zostaną zlikwidowane.
eh i po co likwidowali SP nr 15, na rzecz gimnazjum nr 2? haha s teraz się tam panoszyć będzie liceum..eh
Ona jest "przeciwna reformie" ale zaangażowała się w jej przeprowadzenie. Genialna kobieta!
Jestem absolwentem Gimnazjum nr 1, i obserwatorem sytuacji w mieście. Głupotą jest oddawanie budynku po mojej szkole jakiejkolwiek szkole średniej, gdyż - nie mają one uczniów. Dla przykładu - II LO chętnych rekrutuje już spod Paradyża (dosłownie i w przenośni). Zatem: logiczne rozwiązania dla Gimnazjum nr 1 są dwa. Albo - zrobić tam podstawówkę. A to dobry pomysł, bo obecnie szkoła liczy ok. 300 uczniów (w tym nawet spoza granic miasta). Albo - połączyć nieruchomość z sąsiednim DPS-em i oddać na rzecz opieki społecznej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!