Powiedzcie jak zostać patologicznym by się na tego neta za free zalapac?
Ja mysle ,ze większość naszego społeczeństwa jest wykluczona na margines biedy i nędzy a wy głupoty o necie piszecie to do zycia i szczęscia nie jest potrzebne nikomu.Dać ludziom prace za godne pieniądze by dało się żyć a nie ręcznie sterować i to mi wielka łaska drmowy komputer ograniczony transer a do tego jeszcze wiele innych barier więc wiele pożytku z tej darmochy rodziny miec nie będa
Darmowe to darmowe tamto ,a ja zapi...lam i nic za darmo mi nie da.... A mało to roboty wokół? Sprzątanie ,malowanie inne takie prace za które miasto mogłoby dać coś tym rodzinom.A dzieciom obiady i ubrania i jakieś inne fanty.
Dziadki wykluczeni cyfrowo ale laptop dla wnuczków jest (byłem świadkiem takiej sytuacji w Piotrkowie). Wzięli tego laptopa tylko po to aby dzieciaki jak przyjdą mogły sobie pograć.... Druga sprawa jest taka - ile taki laptop wytrzyma jeśli ktoś nie będzie o niego dbał?Po 2-3 latach pójdzie do śmieci...
ludzie "wykluczeni cyfrowo" są wykluczeni tylko przez swoją patologię, nieporadność, a w szczególności chęć zysku kosztem miasta i nic więcej (naprawdę to osób potrzebujących to w tym gronie jest może z 5%). Całe te komputery i internet dla 100 wybrańców nieźle kosztowały nas mieszkańców (około 6 tysi na stanowisko jak kiedyś się wydało), a kasę można by było poświęcić na obniżkę podatków dla wszystkich przecież (jak tak podwładni pana Ch. nie mają na co kasy wydawać). A pozatym to "socjalnym" dać wędkę w postaci pracy lub pomocy niematerilnej (poza żarciem i używanymi ubraniami), a nie w postaci kasy i tego co im zbędne. A dzieciom "socjalnych" dać darmowe kursy komputerowe, imienne karnety do kawiarenek internetowych, ferie, itp- tak, aby rodzice nie oglądali pieniędzy lub nie mogli tego sprzedać.
Czyli szybki internet dla nierobów ze slamsów pijących i utrzymujących się z MOPR- a ty frajerze ryp za 1300 i se kup szybki internet za 100 albo rób to co menelstwo zgłoś się do MOPR i 500+!!!!!
patologia znowu się cieszy bo za darmo coś dostają z naszych podatków.a ja pracuję z żoną i żyjemy od wypłaty do wypłaty bo musimy siebie i dzieci utrzymać
20 GB netu za free ? Czuję się ze swoim netem na kartę wykluczony cyfrowo.
No super niech żyje socjalizm, wykupcie im jeszcze abonament cyfrowego polsatu, bo jeszcze komuś się znudzi siedzenie w domu i pójdzie do pracy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!