Mi kobita w sklepie nie chciała piwa sprzedać bo nie miałam maski.Bez sęsu.
tak znamy te bajki : ".. przez ostatnich osiem długich lat, Polki i Polacy chorowali na koronawirusa .." dobra zmiana go wytępiła.
Tak, niewątpliwie. Ta odmienność polegała na zamknięciu się na pacjentów - zamknięto przed pacjentami przychodnie, zamknięto szpitale i gabinety rehabilitacji. I fakt, do czasu "pandemii" lekarzom nie przychodziło do głowy, by do pracy stroić się jak kosmonauci przed lotem na Marsa. Nawet ci w szpitalach zakaźnych jakoś się nie bali zarażenia, ci w przychodniach też nie stroili się w kosmiczne skafandry, gdy nadchodził sezon grypy i przeziębień (a część tych chorób powodowały koronawirusy!). A potem - cyk - pandemia! I lekarze ze strachu schowali się przed pacjentami. Lekarze podczas studiów medycznych uczyli się jak leczyć choroby wywołane przez koronawirusy, bo one są znane już od dawna. I nagle ta wiedza, przez lata z powodzeniem wykorzystywana okazała się bezwartościowa - jakim cudem?!
Wychodzi minister i twierdzi, że lekarze zdali egzamin celująco i należy ich docenić. No to są kurde chyba jakieś kosmiczne jaja!
Przecież to właśnie dziennikarze siali panikę i psychozę strachu. Do dziś to robią. Efektem tego dziennikarskiego zaangażowania jest skłócenie społeczeństwa i napiętnowanie ludzi myślących, zamiast napiętnowania fałszu i głupoty. Dobra dziennikarska robota, nie ma co!
Ja nadal pokornie czekam na upublicznienie raportów, ile osób zmarło nie doczekawszy odpowiednio szybkiej lekarskiej pomocy "bo koronawirus". Ileż osób trafiło do szpitala z zawałem, wylewem, z urazami mechanicznymi, a lekarze w pierwszej kolejności u takiego pacjenta koronawirusa szukali, i na uratowanie życia zwyczajnie brakło im już czasu. Nadal czekam na taki raport. I jeszcze na raport, ile osób odebrało sobie życie, bo przez narzucone odgórnie ograniczenia w kwestii prowadzenia działalności gospodarczej popadli w długi, których nie byli w stanie spłacić.
Przestańcie ogłupiać Polaków!
Masz burżuju dwa płaszcze? Oddaj jeden madce żyjącej z 500+ i pijącej za alimenty. Masz środki na koncie? Zrób przelew menelowi. Jemu bardziej się przydadzą!
Wątpię w te słowa... Liczba zakażonych rośnie, tylko sie o tym nie mówi. Gdyby zrobić więcej testów to ile doszłoby chorych osób. Wystarczy spojrzeć na sąsiednie gminy Sulejów, Mniszków ogniska zakażeń, liczba rośnie. Przecież wybory najważniejsze niż zdrowie ludzkie...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!