jak to wygląda. Masakra jakaś. Te napisy mają być piękne? żałosne
To dziwne, ale po tylu latach egzystencji w tej okolicy, dopiero ten artykuł zwrócił uwagę oraz skłonił do rozmyślań na temat prac, dla których płótnem stały się ściany i mury osiedlowych budynków.
Początkowe sceptyczne nastawienie do graffiti zmieniało się z każdą kolejną sekundą pędu myśli. Ostatecznie dochodzę do konkluzji, iż ich twórcy nie oszpecili, ale rozpogodzili i ubarwili życie w naszym piotrkowskim zaścianku. Wszak, jak wyglądałyby owe budynki, gdyby nie to graffiti? Szare tynki, na których z każdym kolejnym dniem osiadałoby coraz więcej wszechobecnego kurzu i brudu. A przecież życie powinno być kolorowe, barwne.
Jedyne co może razić to brak pewnej ciągłości, zgodności tych dzieł. Robione naprędce, zapewne pod osłoną nocy, bywają niedopracowane i (przynajmniej dla mnie) proste. Kolejna sprawa to poszanowanie własności prywatnej, ale o to już temat na osobną rozprawę.
Być może to już czas, aby lokalne władze zadbały o zmianę wizerunku naszej ponurej mieściny. No bo czemu by nie zatrudnić zdolnych artystów, którzy - w co nie wątpię - zamieszkują Piotrków? Jest to pomysł jak najbardziej godny rozpatrzenia.
To jest podobne stawianie sprawy, jakby pytać: "Wyciągnąć komuś portfel z kieszeni w autobusie, to złodziejstwo, czy zaradność życiowa?" Uważam, że pewne kwestie nie powinny podlegać dyskusji, bo jeśli ktoś popaprze nie swoją ścianę bez zgody jej właściciela, to się dopuszcza wandalizmu i tyle! Malowidła to sobie można robić na ścianie swojego własnego budynku i najlepiej od wewnątrz, żeby te malunki nie szpeciły krajobrazu. Chciałbym żyć w kraju, w którym standardem jest, że za coś takiego trzeba bulić wysokie odszkodowanie dla właściciela popapranego budynku i żeby nawet najlepszy "papuga" wynajęty przez tego jakiegoś "graficiarza" niewiele mógł na to poradzić!
To jest sztuka , takie graffiti. Byle nie było innych głupich malunków typu : ŁKS, Żydzi , swastyki i inne badziewia. Miasto by nabrało ciekawego wyglądu.
Jak widać że ktoś się zna to wygląda to naprawdę fajnie, ale zawsze znajdzie się jakiś dresik co pierdyknie na środku ŁKS i całe graffiti oszpecone.
jak dla mnie powinno byc wiecej takich grafitti jest kolorowo, szkoda tylko ze w ptb nie ma perspektyw dla takich ludzi bo sa naprawde swietni a musza sie ukrywac. bardzo ich podziwiam i mam nadzieje ze bd jeszcze bardziej kolorowo w tym ponurym piotrkowie ! :D
Uważam prawdziwe graffiti zdobi. Nie mówimy o durnych i chamskich bazgrołach po ścianach ...
Bardzo mi się podoba. Szukam grafficiarzy, którzy byliby skłonni zamalować garaż, sąsiadujący z moją hacjendą. Garaż jest widoczny z ulicy. Duża płaszczyzna.
Tematyka dowolna, chociaż ze względu na nadchodzącą starość, wolałbym "zachód słońca".
Marzeniem moim jest replika Abbey Road.
Bardzo proszę grafficiarzy o kontakt na priv.
Zdecydowanie Zdobią a miasto nie jest szare ciemne i do d... już całkiem
Szpecą. Nie umiałbym tak malować, podziwiam talent i umiejętności, ale w takich miejscach szpecą
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!