Ale te zdjęcia są obrzydliwe, namiot polityczny na terenie kościoła, przy krzyżach i pomniku Jana Pawła. To się nazywa manipulowanie ludzkimi uczuciami i ich religijnością. To jest straszne. Kościół nie powinien się mieszać do polityki. Wstyd! Wstyd! Ludzie otwórzcie oczy!
a co ma oznaczac wypowiedź Kaczyńskiego: rodzenie dzieci powinno byc modne, czy teraz Panie od Ojca Rydzyka beda rodzic dzieci zamiast głosic fanaberie - SUPER!!!!!!!!!!!! I czy Ojcem bedzie ten nowy kreator mody?
czy dzwoniąc do kolezanki chcesz miec wrazenie ze kaczor siedzi na drutach?
To nie głosuj wcale i osiągniesz wyborczy orgazm i samozadowolenie.
narod oszalał liberałowie głosują na kandytata z piątka dzieci, a konserwatysci na singla,ktory mowi ze rodzenie ma byc modne, a sam nie ma dzieci tzn ja tego nie wiem, a co to oznacza?
A czy kazał strzelać do protestujących?
E. Gierek tak naprawdę prowadził najbardziej liberalną w sensie politycznym i gospodarczym politykę na tle innych demoludów. Bo czy w innych krajach (w latach 70-tych) były tzw. "latające uniwersytety", czy mogłoby powstać coś na kształt naszego KOR-u, czy istniała podziemna prasa? W Polsce nie było takich represji wobec opozycji jak w innych krajach obozu i wyjeżdżać można było łatwiej niż z innych krajów sowieckiego bloku.
A i gierkowski dług w porównaniu z dzisiejszym to mały pikuś. To no przybliżył nas do zachodu budując drogi, przemysł i wieś murowaną. Oczywiście robiono tylko to co było możliwe w ramach narzuconego krajowi układu, ale to był i tak znaczny skok cywilizacyjny. A czy był patriotą? Myślę , że tak, ale działał w określonych warunkach geopolitycznych i robił tyle ile było możliwe. Gdyby nie myślał jak Polak to napewno nie odtworzono by królewskiego zamku w Warszawie, przecież symbolu polskości.
Dlatego oceniając pewnych ludzi i ich działania należy zachować umiar w ocenach i zauważać nie tylko te złe strony.
A czy dzisiaj jesteśmy tak zupełnie bez winy, czy nie zniszczono po 89r niepotrzebnie wielu dobrych firm powstałych właśnie w okresie gierkowskim?
W pełni popieram tę wypowiedź.
Mam identyczne odczucia.
Te obrzydliwe zdjęcia, z namiotem politycznym PiS-u na terenie kościoła, przy krzyżach i pomniku Jana Pawła, są tak samo obrzydliwe, jak zdjęcia sprzed pierwszej tury wyborów "bronkonusu" PO, zaparkowanego tuż przed Kościołem oo.Bernardynów pod wezwaniem Podwyższenia Krzyża Świętego - Sanktuarium, w którym od czterech wieków zamieszkuje w swoim Cudownym Wizerunku Matka Boża Piotrkowska
http://www.bernardyni.ofm.pl/klasztor/piotrkow/
a przed Parkiem imienia Jana Pawła II.
To się nazywa manipulowanie ludzkimi uczuciami i ich religijnością. To jest straszne. Kościół nie powinien się mieszać do polityki. Wstyd!
Szanujmy się nawzajem a przede wszystkim nie obrażajmy kandydatów na prezydenta RP. Chyba, że chcecie sobie poużywać to zapraszam na targowisko miejskie i tam zadymiarze mogą prowokować ile dusza zapragnie. A to forum przestanie istnieć jak tak dalej pójdzie bo któregoś dnia zajmie się niektórymi wypowiedziami policja.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!