Wiekszosc nie grzeje bo uwaza ze zaoszczedzi a pozniej dwa razy tyle na leki wydaje. Ja grzeje i sie smieje z tych co placza. Jeden grzeje a reszta z tego korzysta i marudzi ze im zawsze cieplo. Jaja jak berety.
Dziwne to wszystko. Prezesowi przypomniało się po ponad 14 latach od wejścia w życie ustawy? Długo nad tym myślał. Taki prezes to nie prezes.
A jak posłowie zmienią decyzję to spółdzielnia będzie znowu wymieniać głowice? Koszt jednej to około 35zł. Jedna klatka wieżowca 10p. to 121 głowic razy 35zł =4235zł. Kto za to zapłaci? A co wtedy będzie ze zdjętymi głowicami? Dlaczego jak zakładano te nowe głowice oraz zawory to tłumaczono, że nikt już nie produkuje tych starych głowic i nie ma jak ich wymieniać gdy się uszkodzą? Kiedy w mieszkaniu w bloku chciałem położyć gładź to trzeba było smarować ściany gruntem, żeby ściany nie wchłonęły od razu wody z gładzi. Ogólnie wiadomo, że w budynkach z wielkiej płyty ściany są suche i wchłaniają wodę więc o jakich zawilgoceniach mówimy? Może ktoś puknął by się w głowę. Zawilgocenie i zagrzybienie szybciej powstanie gdy mieszkania się nie wietrzy a jak wietrzyć jak głowica od razu się załącza i nabija punkty. Podejrzewam, że ktoś miał do zbycia ileś głowic i znajomości w spółdzielni. To podobna sytuacja jak z wymienianymi, nowymi (z 1992 roku) windami.
Czas najwyższy odwołać cały zarząd , który siedzi na stołkach od komuny. Co roku mobilizują swoje rodziny na głosowania na zebraniach, by dalej siedzieć na stołkach , a członkowie nie chodzą na zebrania najwyższy czas się zebrać iść na zebranie i zrobić porządek.
Mieszkam w bloku na 4 piętrze. Aby utrzymać odpowiednią temperaturę zużyłem odpowiednią ilość ciepła(tzw.punktów).Sąsiedzi kontynuację niżej aby utrzymać taką samą temperaturę zużywają ponad połowę mniej punktów. A ja od spółdzielni dostaję tylko 10% bonifikaty że względu na stratę ciepła przez dach... I gdzie tu sprawiedliwość?!
Szmatami to sobie niech okreca glowy Pospieszalski i Kr______i stary ramol ktory winien dawno byc na emeryturze i bawic wnuki a nie zarzadzac PSM.To sa prezesi ktorym placimy pensje a oni robia wszystko aby umilic zycie spoldzielca.A gdzie Rada Nadzorcza zadowoleni iz biora diety i przychodzac na posiedzenia RN wypijaja kilka kaw podpisuja podsuniete przez prezesow pisma i ida do domu.Dokad to bedzie trwalo,dotyczy to rowniez sprzataczek. CZLONKOWIE PSM OBUDŹCIE SIE WYRZUĆCIE NA ZBITA TWARZ prezesow i rade nadzorcza.!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie róbcie z ludzi szmaciarzy...
Jak ja się ciesze że mieszkam na "wsi".Sam sobie ustalam temperaturę itd itp.Szczerze to wspołczuje mieszkać w blokowiskach.Uwiązani jak pies na łańcuchu.
A moze ktos pomysli o tym w troche inny sposob.Utrzymanie temperatury wewnatrz ppmieszkania wplywa na brak wilgoci i grzybow.Jesli jeden zakreci kaloryfer na maksa to kradnie cieplo sasiadom.Cieplo przechodzi przez przegrody, czyli sciany.W zwiazku z tym Pani ktora wyjezdza do corki i nie chce ogrzewac w minimalnym stopniu swojego mieszkania , okrada z ciepla sasiada ktory ponosi wieksze straty energii w postaci ciepla.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!