szkoły..żenada..lepiej by chodniki zrobili, bo można nogi połamać
Powinno być 5 okręgów. w tym 1 szkolny. A cały budżet obywatelski podniesiony do 1.500.000 PLN. Po 300 PLN na każdy okręg. Wnioski opiniowało 12 gniewnych: 8 urzędników od K.Chojniaka i 4 radnych wskazanych przez przew. rady miasta M.Błaszczyńskiego tj. Brylski (SLD), Miazek (SLD), Dziemdziora (SLD) i Staszek (RdP) Dwóch spośród 4 radnych to nauczyciele. I o czym tu mowa! Nauczyciele wraz z uczniami i ich rodzicami zawsze przegłosują bo jest ich więcej. Już na wstępie widać, że wnioski inne przepadły za sprawą urzędników i radnych będących w koalicji z prezydentem miasta. Sitwa nic więcej
BUDŻET OBYWATELSKI realizuje zadania gminy które, gmina przez lata zaniedbywała / boiska , chodniki, place zabaw /. mam wrażenie że założenia budżetu obywatelskiego były trochę inne
Co to ma być to ma być budżet obywatelski a nie sponsoring szkół 3szkoły wygrały to jakaś porażka widziałam jak nauczyciele namawiają na głosowanie wydaje mi się że szkoły powinny być dotowane z innego budżetu
Po 24 latach Łódzka Sadowa wreszcie będzie bardziej cywilizowana. Brawa dla wszystkich biorących udział w głosowaniu. A płyty betonowe z tej pseudo drogi magistrat może wykorzystać do wyłożenia wjazdu do urzędu miasta.
9 tys. głosów znaczy się na budżet obywatelski głosowała tylko budżetówka. Prezydent zajrzał w otchłań wykopu na Cmentarnej i postanowił.... Foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Cóż, nauczyciele kazali, uczniowie z rodzicami głosowali. Żenujące. Zmieńmy może nazwę na Obywatelski Budżet Szkolny? Szkoły powinny rozbudowywać/ modernizować swoją infrastrukturę z innego budżetu. Udział szkół w budżecie obywatelskim powinien być zabroniony, bo sens całego budżetu mija się z celem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!